Skæbner

Spansk pensionist har født tvillinger

16. februar 2017 Anne Kristensen
En spansk kvinde fik for tre år siden tvangsfjernet sin dengang eneste datter, men nu er hun i en alder af 64 år blevet mor igen til et sæt velskabte tvillinger.

En 64-årig spansk kvinde, der blot går under initialerne M.I.A., har netop født et sæt velskabte tvillinger - en pige og en dreng.

Tvillingerne blev født i tirsdags ved kejsersnit på hospitalet Recoletas i byen Burgos, hvor M.I.A. også fødte sin første datter tilbage i 2011.

Tvillinger født med 5 ugers mellemrum

Ifølge The Mirror skriver lokale medier, at den ældste datter blev fjernet fra kvinden tre år efter fødslen, da de sociale myndigheder blev opmærksom på, at pigen levede isoleret, havde dårlig hygiejne og manglende påklædning. Pigen bor nu i stedet hos et familiemedlem.

Usædvanlig sag for hele Spanien

Hospitalet, som har frigivet en video af tvillingefødslen, ønsker ikke at kommentere sagen omkring den ældste datter, men forholder sig udelukkende fødslen af de nyfødte tvillinger.

- Børnene blev født ved et planlagt kejsersnit. Mor og børn, en dreng og en pige, har det godt. Det er en usædvanlig sag ikke blot for regionen, men for hele Spanien, idet hun er en af de få kvinder over 58 år, som med succes har fuldført en graviditet med tvillinger, lyder det fra en talsmand på hospitalet.

M.I.A. er ikke verdens ældste mor

M.I.A., som er pensionist, blev gravid efter IVF-behandling i USA. Samme metode benyttede en anden spansk kvinde, Lina Alzarez, da hun sidste år blev gravid og mor i en alder af 62 år.

Nybagt mor på 62 år

Den ældste mor nogensinde er Daljinder Kaur fra India, som i 2015 fødte i en alder af 70 år – ligeledes efter at hun var blevet gravid via IVF-behandling.

20 myter om barnets køn:

20 myter om barnets køn

Sponsoreret indhold