Skæbner

Steen og Peder giver aldrig op

28. december 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Hanne Juul
I august blev tvillingerne Peder og Steen berømte i stort set hele verden, fordi de gennemførte en Ironman. Det er der selvfølgelig en del der gør. Men det var første gang et tvillingepar gennemførte, selvom den ene er ramt af spastisk lammelse. Men de to hviler ikke på laurbærerne.

Nytårsaftensdag løber to tvillinger et halvmaraton. Det er Steen og Peder Mondrup, der slår til igen. De to blev født 22. januar 1980 på Rigshospitalet. 3 måneder for tidligt og med en vægt på kun 1.200 gram hver.

LÆS OGSÅ: Min søn blev opereret juledag

De første 2 måneder her på jorden, foregik i en kuvøse. Peder havde manglet ilt under fødslen og var derfor spastisk lammet og har altid siddet i kørestol.

Imponerede hele verden

Det har dog aldrig bremset de to brødre. Sidste år i august imponerede de stort set hele verden ved sammen at gennemføre en ironman i København, hvor man løber, cykler og slutter med et marathonløb.

LÆS OGSÅ: Lille Kris blev født i metroen

Nu slår de til igen. Nytårsaftens dag deltager de i et halvmaraton i København, og de har allerede planlagt mange flere løb i det kommende år.

- Jeg har altid tænkt, at hvis der var noget, som kunne give Peder en fornemmelse af ikke at sidde i kørestol i blot et par timer, ville jeg gøre alt, hvad der skulle til, har Steen Mondrup tidligere sagt i et interview med Familie-Journal.

Kæmper for andre

Nu kæmper han for endnu flere. Han har sammen med Peder startet Team Tvilling, som slås for at også handicappede får mulighed for at deltage i løb og andre motionsarrangementer. Blandt andet ved at samle ind til redskaber, der kan gøre det muligt at være med.

LÆS OGSÅ: Fyrværkeri kostede Lukas livet

Peder og Steen er to af dem, du kan se i aften på TV2, når de blænder op for deres årskavalkade, De Største Øjeblikke.


Sponsoreret indhold