Skæbner

Stephanie fra Årgang 0: Folk kalder mig grimme ting

4. februar 2020 Af Laura Dalgård Hansen. Foto: Dan Mariegaard/ Aller Foto & Video
Stephanie Siguenza har hele livet været vant til, at folk har en holdning til hende, men efter massevis af grove kommentarer på de sociale medier, er grænsen nået. Stephanie har fået nok og taget sagen i egen hånd.

"Du ligner en lego-mand, lavet af wienerbrød."

Det er en helt almindelig morgen i Slagelse, da Stephanie vågner i sin seng og finder sin telefon frem. Det plejer hun at gøre som noget af det første. Alligevel bliver denne morgen ikke som så mange andre. Stephanie er alene hjemme, da der på telefonen dukker en kommentar op om, at hun ligner en lego-mand, lavet af wienerbrød.

- Der fik jeg nok. Jeg gad simpelthen ikke mere, fortæller 20-årige Stephanie Siguenza.

Læs også: Her er seernes favorit i Årgang 0

Grove kommentarer

For det er ikke den eneste besked eller kommentar, hun har fået på sociale medier om sit udseende. Langt fra.

Hun tændte for sit kamera, som hun er så vant til at bruge, når hun laver videoer til sin YouTube-kanal. Helt spontant begyndte hun bare at snakke. For Stephanie var vred og ked af det, og det skulle alle mobberne vide. De skulle vide, hvordan hun har det med dagligt at blive mødt af grove og nedladende kommentarer om sit udseende. Og så uploadede Stephanie videoen på nettet.

"En klam og fed ko"

Hun har været en del af ”Årgang 0” hele sit liv, og hun har været vant til, at mange har fulgt hende på tv i årevis. Hun har derfor også været vant til, at mange havde en holdning til hende, og det har hun heller ikke noget imod.

Men de seneste år er de ondskabsfulde kommentarer blevet flere og grovere. Og for Stephanie er det efterhånden blevet hverdag, at hun bliver omtalt som ”en klam og fed ko” og får at vide, at hun er tyk og grim. Og det har påvirket hende.

- Til at starte med blev jeg selvfølgelig rigtig ked af det, og jeg blev trist over, at folk kan finde på at skrive sådan nogle ting. Men bagefter bliver man også bare vred over det, forklarer hun.

- Det er vanvittigt, man stadig den dag i dag kan tale så grimt til hinanden, og at man ikke kan få lov til at se ud, som man gør.

Læs også: Stephanie fra Årgang 0: Det drømmer jeg om

Kontakter mobberne

Også Stephanies kæreste gennem to år, Jeff, er forarget over de mange grove kommentarer, som Stephanie har fået. Han har tydeligt kunnet mærke, at hun let blev irriteret over de mindste ting, og at der ikke skulle meget til, før hun blev småsur. Derfor har han også gjort, hvad han kunne, for at få de grimme kommentarer til at stoppe.

- Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle agere i det, men jeg har forsøgt at kontakte nogle af dem og få dem til at stoppe. Og det hjælper på den lille bane, men det ændrer ikke på det store billede, forklarer Jeff.

Vægttab for sin egen skyld

De grove kommentarer begyndte særligt at tage til, da Stephanie tonede frem på sin egen YouTube-kanal, og Stephanie ved også godt selv, at hun har taget på.

Hun er i gang med et vægttab, men det er noget, hun gør for sin egen skyld, og ikke fordi folk kalder hende en fed ko.

For Stephanie ved om nogen, at man skal passe på sin krop, og at man skal passe på. For Stephanie har også prøvet at være tynd. For tynd. Og det var bestemt heller ikke sundt for hende.

Læs også: Stephanie fra Årgang 0 afslører: Mit skønne minde

Ustabil barndom

Som man har kunnet se i ”Årgang 0”, har Stephanies barndom været præget af kaos og ustabilitet, og fra en tidlig alder lærte hun hurtigt at tage sig af sine yngre søskende og folk omkring sig. Det kom til at fylde så meget for hende, at hun glemte af passe på sig selv – og så raslede kiloene af hende.

- Jeg tror, min krop var så stresset, fordi jeg skulle passe på alle andre, og så var der skolen og optagelserne med ”Årgang 0”, jeg også skulle tænke på. Det var heller ikke sundt, og jeg gik rundt og lignede et omvandrende spøgelse, fordi jeg var så bleg og havde sorte rande under øjnene. Det kan godt være, jeg er lidt buttet i dag, men min krop er sundere, end den har været før, fortæller Stephanie, der i dag bor sammen med sin kæreste i svigerforældrenes hus.

Lykkelig for sit nye liv

Stephanie er hun blevet en del af en stabil hverdag – noget hun ikke har prøvet før.

Hun er lykkelig for sit nye liv og kæresten Jeff. Han synes ikke, det er et problem, at Stephanie vejer lidt mere. Han synes, hun er flot, som hun er, og han bakker hende op på alle de måder, han kan. Og Stephanie havde ikke klaret det, hvis hun ikke havde fået den store støtte hjemmefra.

- Det ville have taget hårdere på mig, hvis jeg havde været alene og skulle deale med det. At jeg har haft Jeff at snakke med, har gjort, at jeg ikke har følt mig alene og det, og at jeg vidste, der var nogen, der ville forsøge at gøre mig glad igen. Og det har det helt klart gjort, og jeg er supertaknemmelig. Det har været dejligt, at jeg har haft ham og kunnet snakke med, smiler Stephanie og kigger kærligt over på sin kæreste.

Læs også: Stephanie i ny kamp mod mobning

Tal ordentligt

Det har også betydet, at Stephanie har beholdt sin YouTube-kanal. For ellers ville internetmobberne vinde, og det ønsker hverken Jeff eller Stephanie.

En anden årsag er, at det er vigtigt for hende at vise, at man kan se ud, som man vil, og at man ikke behøver at have en smal talje og store læber.

For Stephanie ved, der er mange unge, der følger hende og andre offentlige personer på de sociale medier, og det er vigtigt for hende, at de ikke får indtrykket af, at man skal se ud på en bestemt måde.

Ingen kan stoppe Stephanie

- Der er mange unge mennesker, der følger os og ser op til os, og jeg synes nogle gange, man sender et forkert signal om, hvordan den perfekte krop ser ud. Der er så mange forskellige kropstyper og udseender, og jeg synes, der er nogle, der sender et forkert signal om, at man skal have større læber eller større bagdel, forklarer Stephanie, der ikke er ked af den måde, hun ser ud, selv om hun godt ved, hun har fået lidt ekstra på sidebenene.

Og derfor vil hun heller ikke lade det stoppe hende, at der er nogle, der har en dårlig opførsel på de sociale medier. For Stephanie elsker at lave videoer til sin YouTube-kanal, og der er ikke nogen, der skal stoppe hende i det.

- Nu har jeg sagt, at jeg synes, jeg har fået nok, og så vil jeg ikke lade det påvirke mig mere, smiler Stephanie.

Læs også: Stephanies mor Christina: Nej tak til flere børn

Sponsoreret indhold