Skæbner

Stewardessens smarte trick: Befrier pige fra menneskesmugler

6. februar 2017 Anne Kristensen
Shelia Fedrick reagerede hurtigt, da hun fik mistanke om, at en af hendes flypassagerer var offer for en menneskesmugler.

49-årige Shelia Fedrick fra Alabama, USA, var på arbejde som stewardesse på et Alaska Airlines-fly fra Seattle til San Francisco, da hun bemærkede noget mistænkeligt:

En forpjusket og nedslået pige i 14-15 årsalderen sad på en af vinduespladserne ved siden af en velklædt ældre herre, som hun var i følgeskab med – og det var netop kontrasten mellem de to, som fik alarmklokkerne til at ringe hos Shelia Fedrick.

8-årig redder lillebror fra kidnapper

Da hun henvendte sig til de to passagerer, kunne hun ikke skabe øjenkontakt til pigen, og det var kun den ældre herre, som svarede på stewardessens spørgsmål.

Desuden brød han ind og gik i forsvarsposition, hver gang Shelia talte direkte til pigen.

Smart trick reddede pigen

Shelia Fedrick, som havde været på kursus i at spotte menneskesmugling, frygtede straks, at det netop var dét, som hun her var vidne til. Heldigvis vidste hun med det samme, hvad hun skulle gøre.

Da manden et øjeblik var uopmærksom, fik hun kommunikeret til pigen, at hun skulle gå ud på flytoilettet.

4-årig bortført: Se den rørende genforening med forældrene

Dér havde Shelia efterladt en seddel på spejlet, og på denne fik pigen skrevet, at hun ganske rigtigt havde brug for hjælp.

Shelia orienterede med det samme piloten om situationen, hvorefter de sammen kontaktede politiet, som kunne arrestere manden, så snart flyet landede.

Du kan se en video med den heltemodige stewardesse øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold