Skæbner

Stina fødte på en rasteplads

21. november 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto: Steen Wrem
Stina Feldt på 34 kunne mærke veerne blive stærkere og stærkere. Hun holdt krampagtigt fast om rattet i sin bil, mens hun forsøgte at nå frem til sygehuset i Sønderborg. Til sidst blev veerne for kraftige. Hun blev nødt til at dreje ind på en rasteplads og parkere, hvor der nu var plads. Det var i sidste øjeblik. Bare minutter efter havde Stina født en søn. Inde i sin bil. Midt på en travl rasteplads.

Han er måske ikke den største baby, verden har set. Men den 4 måneder gamle charmetrold, Milas, er glad, kigger interesseret rundt med sin store øjne og smiler, når han møder sin mors ansigt. Levende, kvik og sød, som bare babyer kan være det.

Stina Feldt ser kærligt på sin søn, aer ham forsigtigt og en lille tåre er ved at titte frem, da hun begynder at fortælle om den dramatiske fødsel. Lille Milas er født på en rasteplads i Sønderjylland.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Her tager lammede Magdalena sine første skridt

Det hele begyndte i juli måned i år. Stina var gravid. Var nået til 31. uge. Hun og hendes mand, Carsten, havde lejet et sommerhus i Sønderjylland, men var lige ved at opgive deres ferie, fordi Stina fik forhøjet blodtryk, og lægerne derfor frygtede en begyndende svangerskabsforgiftning. Men efter nogle undersøgelser blev Stina sat i medicinsk behandling, og lægerne forsikrede hende om, at det var helt i orden, at tage på ferie.

Carsten var gået i gang med at sætte et nyt køkken op, og da det gerne skulle være på plads inden den lille ny kom, endte det med, at Carsten blev hjemme, mens Stina kørte mod sommerhuset sammen med sin mor, Ann-Berit, 54 og sine to store børn, Thea, dengang 10, og Sebastian, der var 8.

Havde lidt uro i maven

Ferien startede lørdag, og alle fire nød at hygge sig og være sammen på en afslappende måde. Torsdag besluttede de at tage til Åbenrå for at shoppe, og se på livet i byen.

-Der var lidt uro i maven, mens vi gik rundt i byen. Men jeg slog det hen og tænkte, at det nok bare var fordi, vi var ude at gå, siger Stina.

-Da vi havde været alle butikkerne igennem, og vi lige skulle slutte med at købe nogle postkort, fik jeg lidt ondt, og jeg var godt klar over, at det var begyndende veer. Min mor lagde hurtigt mærke til, at der var noget galt, og vi blev enige om at køre hjem til sommerhuset for at slappe af, og jeg håbede så, at det ville gå over igen.

LÆS OGSÅ: Min veninde døde af kræft

Men familien nåede ikke tilbage til sommerhuset. Stinas mor har ikke kørekort, så det var Stina, der satte sig bag rattet og begyndte at køre. Hun prøvede at skjule sine smerter for børnene, men de bliver værre og værre, og der gik ikke længe, før Stina vidste, at det var rigtige veer.

-Mens jeg kørte, var der kun fem minutter mellem veerne, så vi bliver enige om lige at køre ind til Åbenrå sygehus for at se, om de vil tjekke mig, siger Stina.

-Men det vil de ikke. De har ingen fødeafdeling og siger, jeg skal tage til Sønderborg i stedet for. Min mor prøver at overtale mig til ikke selv at køre til Sønderborg, men jeg vil bare afsted, og vi kører bare.

-Da vi kommer op på motorvejen er der for alvor gang i veerne. Nu er der kun tre minutter imellem, og igen beder min mor mig køre ind til siden og ringe efter en ambulance. Men jeg er bare så opsat på at komme på sygehuset, at jeg fortsætter, husker Stina.

Mor når lige at gribe ham

-Mens jeg kører på motorvejen, ringer jeg til min mand, og under samtalen kommer der en meget kraftig ve. Han råber til mig, at jeg skal se at komme ind til siden. I det samme ser jeg, at der kommer en afkørsel til en rasteplads, og mens jeg kører ind på den, ringer min mor 112.

-Jeg kan tydeligt mærke, at nu er det lige op over. Jeg får kastet bilen ind, uden rigtigt at lægge mærke til, hvor jeg parkerer. Min mor løber ud og over til mig. Får lige hevet bukserne af mig, mens hun stadig har telefonen til øret. Min datter Thea få lagt førersædet ned. Og så føder jeg. Min mor når lige at gribe ham, mens hun stadig taler med 112.

-Den lille lå i sin fosterhinde. Blev født i sejrskåbe, siger Stinas mor, Ann-Berit.

-Jeg kæmper med at få hul på hinden, det tager tid, men til sidst lykkes det, og vi bliver alle superlettede, da han begynder at give lyd fra sig, siger Ann-Berit.

LÆS OGSÅ: Fik trillinger trods p-piller

Hun fik lagt den nyfødte op på sin mors bryst, og mens mor nussede sin lille baby, fik han en mere og mere sund kulør.

Hele fødselsholdet samlet hjemme i Rødby. Thea, 11, Sebastian, 9,
Stina, 34, Milas, 4 mdr, og mormor, 54.

-Mens jeg har født, har min to store børn været tilskuere, og det var meget voldsomt for dem. Min store datter ringer til sin far og fortæller ham, at jeg har født. Han bliver meget chokeret. Min søn kommer ind i bilen til mig, og sidder sammen med mig og holder babyen varm, siger Stina, som stadig kan få dårlig samvittighed over, at hendes to store børn skulle igennem den svære oplevelse.

Efterhånden var der nogle få, der havde opdaget, at der skete noget usædvanligt i Stinas bil. Blandt andet kom der en lastbilchauffør hen og tilbød et glas vodka, men han blev så forvirret eller måske bange, da han så, at det var en fødsel, der var i gang, at han forsvandt igen. Men der kom også en mand hen, der fortalte, at han tidligere havde arbejdet som afdelingssygeplejerske på en fødeafdeling. Han så til babyen, og beroligede Stina med, at hendes nye baby så helt sund og normal ud.

-I al forvirringen fik jeg aldrig sagt tak for hjælpen til ham. Hvis han læser det her, vil jeg gerne sige det nu. Han var til stor hjælp, siger Stina.

Jeg brød helt sammen

Kort tid efter kom der så endelig en ambulance og hurtigt var Stina på vej til Sønderborg sygehus. Uden sine børn, som blev tilbage på rastepladsen sammen med Stinas mor.

-Det var jeg rigtig ked af. Men foruden ambulancen, var der også kommet en lægeambulance ud til rastepladsen. Og heldigvis gav de mine mor og mine børn et lift ind på sygehuset.

-Da mine børn kommer ind, hvor jeg lå i Sønderborg, brød jeg helt sammen. Jeg begyndte at græde af lettelse. Det var som om, at det først var da, at det gik op for mig, hvad der var sket. Det var bare så vidunderligt at se dem igen, siger Stina.

Milas var født seks uger før tiden. Han vejede kun 1.488 gram og var 40 centimeter lang. Han havde det godt, men blev alligevel indlagt på Neonatal for at bliver overvåget og for at få noget at spise. Samtidig blev Stina også indlagt, fordi hun igen havde alt for højt blodtryk.

LÆS OGSÅ: Bruden fik et chok af glæde

Om aftenen nåede Stinas mand frem, og så kunne der så småt falde ro over det hele. Han sørgede for at sommerhuset blev lukket ned, Stina og Milas blev næste dag overført til Næstved Sygehus, og efter to uger var de begge udskrevet og hjemme i Rødby på Lolland.

I dag er både Milas, Stina og de to store børn i fin form. Milas tager på, som han skal. Stina har fået styr på bodtrykket, og efter at have talt det hele godt igennem med mor, er Thea og Sebastian også kommet sig over den voldsomme oplevelse.

-Det viste sig siden, at jeg havde en begyndende svangerskabsforgiftning. Milas tabte simpelthen vægt, mens han lå inde i min mave. Så hvis ikke han var blevet født - også selvom det var på en rasteplads - havde han ikke overlevet.

-Han blev født i en sejrskåbe. Og det lever han op til. Han er virkelig mit livs mirakel, siger Stina.

Lille Milas og hans mor Stina blev sidste uges "Mit livs Mirakel" i Ude og Hjemme,
og har modtaget en lækker julekurv med skønne julegodter til en værdi af 2.000 kroner.

Sponsoreret indhold