Skæbner

Straffet for sit lilla hår

16. juli 2015 Søren Johannesen
Facebook
En engelsk skolepige har betalt en høj pris for sin mors fejl. Da Sara Amber ville farve sin 14-årige datter Hollys hår, begik hun en fejl, som gjorde, at Hollys hår blev lilla. Den hårfarve tolereres ikke på Hollys skole, så den unge skolepige blev bortvist fra sin klasse og sat i isolation. Straffen fortsætter efter sommerferien, for håret kan åbenbart først farves om igen efter 8-12 uger. Skolens straf er helt urimeligt, mener Sara – men skoleledelsen står fast.

Holly Amber har det ikke nemt. Den 14-årige skolepige fra England døjer med både depression og rygsmerter. Nu har hun oven i hatten fået en fjollet hårfarve, som først kan blive rettet om 8-12 uger.
Men det er ikke det værste.
Hollys lilla hårfarve har nemlig medført, at hun er blevet bortvist fra sin klasse på privatskolen Ormiston Academy i Ilkeston. Indtil sommerferien har hun derfor modtaget undervisning isoleret fra de andre elever på skolen, og isolationen vil fortsætte efter ferien, indtil frisører kan give Hollys hår sin oprindelige farve tilbage. Det skriver den engelske avis Daily Mail.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mor er rasende

Hollys mor Sara har tryglet skoleledelsen om at tilgive Hollys hårfarve – som faktisk er Saras skyld – men de er hverken til at hugge eller stikke i.
– Jeg er rasende og har kun afsky til overs for den måde, de har behandlet min datter på. I bund og grund er det jo hendes uddannelse, de risikerer at ødelægge på grund af hendes hårfarve, siger Sara Amber til avisen.
Den hårrejsende historie begyndte helt uskyldigt med, at Sara ville glæde sin datter ved at hjemmefarve hendes hår. Begge var de udmærket klar over skolens regler for ”ekstreme” hårfarver, og Sara insisterer på, at det var en fejl, at Hollys hår blev lilla.

LÆS OGSÅ: 5-årige Romeo må ikke have kjole på

Bortvist

Straks hun og Holly så resultatet skyldte de sig til frisøren, men her var der desværre ingen hjælp at hente. Ifølge Sara lød beskeden fra de professionelle frisører, at håret først kan farves om efter 8-12 uger, altså længe efter Holly er kommet tilbage fra sin sommerferie.
Den ulykkelige mor forsøgte at forklare sig på datterens skole – men hendes beklagende ord faldt for døve ører.
Holly blev straks bortvist fra klassen og sat i isolation. Hun fik stadig undervisning, men hun må ikke have kontakt til de andre elever, før hun har fået sin naturlige hårfarve tilbage. Sådan er reglerne.

Frustrerende

– Hun sad på en stol hele dagen og måtte ikke gå rundt, og det har gjort, at hendes rygsmerter er blevet værre. Det er så uretfærdigt, især fordi Holly har fortalt mig, at andre elever på skolen har farvet deres hår skrigende rødt uden at være kommet i problemer, siger Sara og tilføjer:
– Det er bare så frustrerende. Jeg gjorde det jo ikke med vilje, og jeg kan ikke gøre noget for at rette op på det.
Selv om skoleledelsen erkender, at der er tale om en temmelig uskyldig fejl, nægter de at tillade Holly tilbage i sin klasse, så længe hendes hår er lilla.

LÆS OGSÅ: 12-årige Frederik mobbet hver dag i skolen

Høje standarter

– Vi har høje standarter for alle skolelivets forhold, både hvad angår det akademiske arbejde og elevernes opførsel, og vi har en helt klar uniforms-politik. Skrigende unaturlige hårfarver er uacceptabelt, når det handler om at forberede de unge mennesker til arbejdslivet, udtaler skolens talsmand og fortsætter:
– Skolen er blevet informeret om, at hårfarvningen var en fejl, og det er beklageligt, men vi må opretholde vores høje standarter.
Ak, ja, måske skulle Sara og Holly overveje at klippe Holly skaldet – eller skifte skole?

Sponsoreret indhold