Skæbner

Super kær ny hunderace i Danmark

12. september 2014 af Louise Søgaard, Foto: Gregers Overvad
Hun hedder Millie og hun er lige ankommet til Danmark sammen med sin danske familie. De har taget hende med sig fra England, hvor hendes race allerede er meget populær. Hun er en westiepoo. Det står for en blanding mellem en west highland terrier og en puddel.

 

Millie gør ikke. Hun er blid, tryg og rolig, selv om hun kun er 11 uger gammel, og hele hendes verden er ny. Hun blev født i England. Hendes far er puddel og hendes mor er en west highland terrier. Det gør Millie til en såkaldt westiepoo. En race som er blevet meget populær i England. Og mon ikke også snart i Danmark, hvor west highland terrieren har været meget udbredt og populær i mange år.

Læs også: Hund undskylder til baby. Se den sødeste forsoning.

I England kaldes hunde som Millie for designerhunde, og herhjemme er vi så småt også begyndt at få øjnene op for blandingshvalpenes fortræffeligheder.

Se flere af de nye racer, der hitter i England her

Millies danske familie boede i Cambridge, England i fem år. For tre uger siden kom de tilbage til Danmark, og med sig havde de familiens nyeste medlem.

-Vi så en 1-årig westiepoo en dag hele familien var ude og gå en tur i en park i den engelske by Cirencester. Vi havde længe talt om at anskaffe os en hund, og vi havde set på flere forskellige racer. Da vi så en den westiepoo, vidste vi, at sådan en skulle vi have. Sådan en hund havde vi aldrig set før, så vi stoppede parret, som gik med den, og de forklarede os om racen, fortæller Millies madmor Beata Mosdal fra København.

 

Alle elsker Millie

Hendes to døtre Paula og Victoria og sønnerne Simon og Gilbert er alle lige begejstrede for familiens nyeste medlem. Heller ikke farmand Anders kan stå for lille nuttede Millie. Hun bliver nusset, kælet, båret og leget med af alle i familien, og hun finder sig i det hele - også når hun er træt. Det er Millie tit, for hun er stadig kun en hvalp, og hun har brug for sin hvalpesøvn. Men når hun er vågen, er hun altid godmodig, kærlig og glad.

Læs også: Hunden Mary tager 3 forladte killinger til sig og elsker dem som sine egne hvalpe.

-Vi kender flere, som har haft hund, og de mener, at Millie er usædvanlig rolig af en hvalp at være. Hun kan sagtens have stunder, hvor hun lige skal brænde lidt krudt af. Så løber hun et par runder i stuen, men så falder hun også til ro igen og lunter stille omkring. Der har været mange omvæltninger i hendes korte liv, men hun har taget det flot, siger Beata, mens Paula og Victoria skiftes til at kysse og nusse Millie, der ligger på ryggen i Victorias favn og nyder opmærksomheden og de små hundekiks, som hun får som belønning for at udføre tricks.

Millie har allerede lært at sitte, dække, gi pote og rejse sig på bagbenene på kommando. Og hun er ved at lære at gå op af sin lufters ben i stedet for at trække i sin snor. Millie er tydeligvis en klog hvalp.

 

Reddet fra Trailerpark

Hun blev født i en uhumsk trailerpark i England. Nu bor hun i en herskabslejlighed på Østerbro i København, og familien kan ikke gå mange skridt med Millie, før de bliver stoppet af fremmede, som vil hilse på den lille nuttede hvalp.

Læs også: Lille dreng og hvalp tager deres eftermiddagslure sammen hver dag. Se de søde billeder

-Jeg havde fundet en annonce med to westiepophvalpe til salg på Pets4Homes, som er en handelsportal for kæledyr i England. Vi kørte 2½ time og blev lidt chokerede, da vi ankom til stedet. Det var en trailerpark. En meget tyk dame åbnede døren i et mobile Home, og ud sprang fem små hunde, som løb omkring hendes ben. Hun viste os om bag vognen, hvor Millie sad og gemte sig bag sin mor i et lille bur. Hun var den sidste i kuldet, og ligesom sin søskende, var hun hverken microchippet eller vaccineret. Det er vist meget normalt i England. Vi fik hende med os med det samme, og det hun klarede køreturen tilbage rigtig flot, husker Beata.

 

Rejsen til Danmark

Fordi familien Mosdal skulle flytte fra England få uger efter, havde de travlt med at anskaffe sig de rigtige tilladelser, så Millie kunne komme med til Danmark. Hun blev vaccineret og fra fødevarestyrelsen fik familien en specialtilladelse til at indføre en hund under 3 mdr. uden rabiesvaccination til landet.

-Vi kunne ikke have hende med i flyet. Det tillod easy-jet ikke. Så min mand måtte køre hele vejen fra Cambridge til København via Frankrig og Tyskland med Millie i bilen, mens vi andre fløj hjem. Det tog ham 16 timer, fortæller Beata.

På dansk jord skulle Millie have endnu en vaccination, inden hun kunne få lov at komme ud og møde andre hunde. Den har hun fået nu, og familien går gerne lange ture især om aftenen. Så sover Millie nemlig igennem hele natten, og så er det jo ingen sag at have hvalp.

 

Sponsoreret indhold