Skæbner

Susanne Lana: Et liv med vold, svigt og tragedie

21. marts 2017 Anne Kristensen
Foto: AOP og Polfoto
HVIS 70-årige Susanne Lanas tårer var af guld, som hun synger i sit store schlagerhit, ville hun være hovedrig. For ikke alene har flere kærester banket hende halvt fordærvet. Hun har bl.a. også oplevet en graviditet, der gik galt, og at hendes forældre efterlod hende på et børnehjem. Men intet kan slå Susanne Lana ud.

Følgende er skrevet af Jørgen de Mylius, som i en ny serie i Ude og Hjemme fortæller anekdoter om Dansktoppens største stjerner: 

Det er sentimentale sange, der er blevet Susanne Lanas varemærke. ”Søde Sommerminder”, ”Hvis tårer var guld”, ”Hvor blev de af?” er sange til tårekirtlerne, hvis man har let til den slags.

Kandis-Johnny: Succes og tragedie

Men selv om Susanne har haft pæne succeser og godt gang i en solistkarriere, har tilværelsens lethed kun været noget, hun kunne drømme om.

Valgte de forkerte mænd

Vennerne siger, hun konstant har valgt de forkerte mænd til sit livs følgesvende. Og Susanne har fortalt mig om nogle af de kærester, hun var sammen med i længere perioder:

Hendes første guitarist i Susanne Lana Band i 70’erne, som indledte forholdet med at give hende tæsk i en telefonboks lige efter en fælles koncert i Palmehaven i Esbjerg.

Så var der narkomanen Ole, som Susanne mødte på natklub-restauranten ”Madam Arthur” i København.

Flemming 'Bamse' Jørgensen: Forladt af mor - elsket af folket

– Man kunne ikke se, at han var narkoman og utilregnelig. Altid veltalende, charmerende og meget overdresset i tøjet. Men man skal ikke skue hunden på hårene, fortæller Susanne.

Den nu lukkede natklub var mødested for rigtig mange, der nød hyggen i den intime restaurant. Her mødte Susanne Ole i en periode, hvor hun måtte tage ekstra job som servitrice.

Han endte med at smadre en ølflaske i hovedet på hende. Susanne skulle sys i ansigtet med 56 sting, og Ole kom en velfortjent tur bag tremmer.

Prøvede at køre Susanne ned

En efterfølgende kæreste, Robert, var lystløgner, alkoholiker og utro, og så er vi fremme ved Lars Ole. Ham var der for meget sprut over ifølge Susanne.

Hun var sammen med ham i 11 år, fordi han som musiker også var med i hendes band. Forholdet sluttede først en aften, da hun opdagede, at han ikke var ædru, mens de kørte bil.

Nina & Frederik: Fra verdensstjerner til svindel og mord

Da hun bad ham stoppe, slog han ud efter hende og flækkede hendes ene øjenbryn. Hun kom ud af bilen, og han prøvede efterfølgende at køre hende ned.

Han var heldigvis for fuld til at finde ud af det, men forholdet sluttede den aften.

Få hele Jørgen de Mylius' dramatiske fortælling om Susanne Lana i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 22. marts 2017.

Her kan du se nogle billeder fra Susanne Lanas liv og karriere:

Susanne Lana

Sponsoreret indhold