Skæbner

Sven-Erik blev knivdræbt: Jeg vil finde fars morder

28. marts 2017 Af Carsten Holst. Foto: Gregers Kirdorf og private
I sommeren 2012 blev Sven-Erik Hansen myrdet i sit hjem i et ferieparadis i Filippinerne. Gerningsmanden er stadig på fri fod, og det piner hans datter, Samia Kjeldgaard. Hun savner dagligt sin far. – Jeg aflyste mit kirkebryllup, fordi far ikke var der til at følge mig op ad kirkegulvet, fortæller Samia.

Mandag den 21. maj 2012 forlod den 65-årige pensionist Sven-Erik Hansen for sidste gang sit hjem på Fejø i Smålandsfarvandet. Han tog til Kastrup Lufthavn og derfra videre med fly til Filippinerne.

Sven-Erik rejste som så mange gange før det halve af kloden rundt for at besøge sit jordiske Paradis og opholde sig nogle måneder i varmen. Den livsglade mand elskede det østasiatiske ørige. Efter flere besøg og ferieophold i landet købte Sven-Erik Hansen for 12-14 år siden en sommerbolig i byen Pampagna, omkring 100 kilometer nordvest for hovedstaden Manila.

Barnemord kan være opklaret efter 20 år

Flere gange om året rejste han derned for at nyde det sorgløse liv i solen, men denne gang endte rejsen i en tragedie.

Gerningsmand på fri fod

Da den venlige og hjælpsomme dansker efter et par måneder igen landede i Danmark, lå han i en kiste. Sven-Erik Hansen blev tirsdag aften den 26. juni 2012 offer for et bestialsk mord, der måske havde et økonomisk motiv.

Drabet på danskeren vakte opsigt både i Danmark og Filippinerne, men forbrydelsen er aldrig blevet opklaret. Gerningsmanden eller -mændene er stadig på fri fod.

Det piner hans familie i Danmark, der nu i snart fem år forgæves har ventet på afgørende nyt fra politiet i Filippinerne.

Emilie Meng blev myrdet - nu står veninderne frem

TV 2’s kriminalmagasin Station 2 rejste for nylig til Pampagna i et forsøg på at opklare mysteriet om Sven-Erik Hansens grusomme skæbne. I sidste uge kunne seerne på TV 2 følge jagten på nyt i sagen, mens den myrdedes datter, Samia Kjeldgaard, 34, hjemmefra spændt fulgte udviklingen.

Ville ikke med til Filippinerne

Samia ønskede ikke at rejse med Station 2 til Filippinerne. I stedet blev hun via skype og telefonopkald løbende holdt underrettet om forløbet.

– Jeg kunne ikke udholde tanken om, at jeg i Filippinerne risikerede at give hånd til det menneske, der måske havde slået min far ihjel. Det er ikke sikkert, at det skete, men muligheden eksisterede. Alene tanken giver mig kuldegysninger, siger Samia.

Da hun fik beskeden om sin fars død, gik tragedien kun langsomt op for hende.

Myrdede teenager for 32 år siden: Fældet af sin datter

- Det var som om, jeg levede i en osteklokke, mens jeg forsøgte at forstå det frygtelige. Hvorfor skulle min far dø? Han gjorde aldrig nogen fortræd og elskede livet. Han var kun 65 år, og det var alt for tidligt at miste ham, fortæller Samia.

Lukkede selv sin drabsmand ind

Sven-Erik Hansen kendte gerningsmanden. Han lukkede selv vedkommende ind i huset, der ligger i midten af en større klynge rækkehuse med fælles gartner og swimmingpool. Områdets beboere er fortrinsvis velhavende filippinere og udlændinge og er beskyttet af et privat vagtværn.

Sven-Erik Hansen blev stukket ikke færre end 35 gange med en stor køkkenkniv, og han blev ved middagstid næste dag fundet af sin filippinske veninde, Rose Ann Centeno.

Hvorfor dræbte Lisa sin mor?

Hun var på et tidspunkt mistænkt for at have spillet en rolle i drabet men er aldrig blevet sigtet.

Læs hele historien i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 29. marts 2017.

Her kan du se nogle billeder af Samia og hendes far:

Samia vil finde sin fars morder

Sponsoreret indhold