Skæbner

Sygeplejerske anklaget for mord: Nu har hun fået sin dom

24. juni 2016 Anne Kristensen
Arkivfoto: Pantherstock
Sygeplejersken Christina Hansen fra Nykøbing Falster er blevet idømt fængsel på livstid for drab på tre patienter og drabsforsøg på en anden.

- Nu har vi indtil videre en farlig person væk fra gaderne og sygehusene. Tiltalte har fuldstændig forsømt sin opgave som sygeplejerske og har gjort sig selv til en koldblodig morder - en dødsdjævel.

Sådan sagde anklageren Michael Boolsen ifølge TV 2, efter at 31-årige Christina Hansen fredag blev idømt fængsel på livstid ved retten i Nykøbing Falster.

Sygeplejerske mistænkt for 38 drab

Sygeplejersken blev kendt skyldig i drabet på Arne Herskov på Nykøbing Falster Sygehus i 2012 samt på Anna Lise Poulsen og Viggo Holm Petersen på en nattevagt mellem den 28. februar og 1. marts 2015. På samme nattevagt er hun desuden kendt skyldig i drabsforsøg på Maggi Rasmussen.

Morder får samkvem med min lille pige

Alle fire patienter var ældre og svagelige, og i blodet på dem alle blev der fundet morfin og diazepam, som var givet direkte i venen eller via et venekateter.

Dommen er anket

Dommen blev med det samme anket til Østre Landsret.

Barnepige myrdede børnene

- Dommen er meget overraskende for både mig og min klient. Både jeg og min klient fastholder, at hun er uskyldig. Det er bekymrende, at min klient er blevet idømt fængsel på livstid ud fra alene indicier og ikke beviser, sagde forsvarsadvokat Jørgen Lange.

I dommen blev der lagt vægt på, at den person, der har sprøjtet stofferne ind i patienterne, må have haft adgang til medicinrummene på sygehuset og altså antages at have en 'sygeplejemæssig baggrund'.

Rolig og forurettet under dommen

Ifølge TV 2 sad Christina Hansen helt rolig og med en forurettet mine i ansigtet, da både skyldkendelsen og domafsigelsen blev læst op.

Myrdede sin gravide veninde og stjal barnet

Familien til Christina Hansen reagerede derimod med tårer og gav hinanden store knus foran retssalen efter domsafsigelsen, hvor de bagefter havde 15 minutter med Christina Hansen.

Læsernes bedste råd:

Læsernes bedste råd

Sponsoreret indhold