Skæbner

Syrisk flygtning fandt 1,1 mio. i skab: Hyldes for sin reaktion

1. juli 2016 af Redaktionen
Foto: Minden Politi
Syriske Muhannad hyldes nu af både myndigheder, medier og mennesker verden over pga. sin prisværdige reaktion, da han fandt 150.000 euro – svarende til over 1,1 mio. kroner. – i et garderobeskab.

- Denne unge mand har handlet helt eksemplarisk og fortjener stor respekt!

Sådan lyder det fra en talsmand for politiet i den tyske by Minden, efter at den syriske flygtning Muhannad M (hans fulde efternavn oplyses ikke) fandt 150.000 euro i en lejlighed i byen, som han netop var flyttet ind i.

Utrolig video: Alvorligt såret mor tænker kun på sin babys tarv

25-årige Muhannad valgte nemlig at aflevere pengene til politiet, efter at han selv havde undersøgt nærmere, om de var ægte ved at researche på internettet.

Derfor afleverede Muhannad pengene

Da det viste sig, at pengene ikke var falske, så han ingen anden mulighed end at gå til politiet med dem:

- Allah ville aldrig tillade, at jeg finansierede mine egne interesser med andres rigdom, forklarer han til den tyske avis Bild.

Muhannad opdagede pengene, da han var ved at gøre rent. Her blev han opmærksom på et skjult rum i et garderobeskab, som han - ligesom mange af sine andre møbler - havde modtaget via en velgørenhedsorganisation.

Hjalp fremmed i supermarked: Så blev fattig dreng millionær

Og i det skjulte rum lå foruden 50.000 euro i kontanter også nogle bankbøger, hvorpå der i alt stod 100.000 euro.

Får 3 procent i findeløn

Politiet i Minden forsøger nu at opklare, hvem pengene tilhører:

- Det hænder nogle gange, at mindre beløb indleveres. Men så stort et beløb er en absolut sjældenhed, siger politiets talsperson, som oplyser, at Muhannad vil modtage en findeløn på tre procent af pengenes værdi.

Lottovinder giver 240 millioner kroner til de fattige

Muhannad kom ifølge Bild til Tyskland i oktober 2015. Resten af hans familie befinder sig stadig i det borgerkrigshærgede Syrien.

Hans beslutning om at aflevere pengene roses ikke kun af politiet, men også i flere nyhedsmedier og på sociale medier verden over hyldes Muhannad nu for sin ærlighed og forbilledlige handling.   

Tip: I denne e-bog taler Naser Khader bl.a. om at få sine syriske rødder med i en vestlig verden. Køb bogen her - kun 49 kr.! >>

Læsernes bedste råd:

Læsernes bedste råd

Sponsoreret indhold