Skæbner

Tabte sig og blev gravid

27. september 2010 af Søren Johannesen
Med hjælp fra Slankeklubbens partner, Slankedoktor.dk, tabte Dorthe sig 33 kilo, så hun kunne komme i fertilitetsbehandling. Nu er Dorthe gravid og skal føde til januar.
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

Da 32-årige Dorthe Horn Christensen fra den lille by Davding ved Brædstrup i Jylland sidste år i september fik at vide, at hun var for tyk til at komme i fertilitetsbehandling, faldt hendes verden i grus. Dorthe og hendes mand Torben, 45, som hun har kendt siden 2007, var netop blevet gift og ønskede sig brændende et barn sammen. Fordi Torben, som i forvejen har fire børn, er steriliseret, skulle det foregå med hjælp fra en fertilitetsklinik. På det tidspunkt vejede Dorthe 121 kilo.

Bliv medlem af Slankeklubben

Jeg græd
- Lægen sagde, at jeg skulle have en BMI på 30, før det var muligt at gå i gang med behandlingen. Det betød, at jeg skulle tabe mig 33 kilo, fortæller Dorthe, som er arkæolog, og som dengang havde en BMI på 41,8. Hun græd, da hun kom hjem fra klinikken. Men samtidig var hun fast besluttet på, at nu skulle det være - hun måtte simpelthen tabe sig.

- Jeg ville aldrig tilgive mig selv, hvis ikke jeg klarede det her, siger hun, som faldt over Slankedoktor.dk på internettet, da hun søgte på ordet slankekur.

Læs også: Lea tabte sig 70 kilo

Målrettet
- Det lød som noget for mig, siger Dorthe, som gik til opgaven med krum hals. Når hendes diætist lavede en kostplan på 1.500 kalorier om dagen, barberede Dorthe den ned til kun 1.100 kalorier, mens hun stadig sørgede for at kosten havde den rigtige sammensætning af proteiner, fedt og kulhydrater.

- Det var nok lidt overdrevet, siger Dorthe i dag med et grin.

Læs også: Tabte 50 kilo før bryllup

Gravid i første forsøg
Kiloene raslede af. Ved nytårstid havde Dorthe passeret de 100 kilo, og allerede tre måneder senere kunne hun ringe til fertilitetsklinikken og fortælle, at hun var i mål. Kort efter kom hun og Torben i behandling. Den 9. maj satte lægerne et af Dorthes æg, befrugtet med Torbens celler, op i hendes livmoder, og den 27. maj viste en blodprøve, at alt var, som det skulle være.

Dorthe var gravid. Efter planen skal hun føde den 29. januar. Maven er allerede begyndt at vokse.

- Ja, jeg er begyndt at tage på igen, og det har jeg ufatteligt svært ved at affinde mig med. Jeg har besluttet, at jeg ikke må tage mere end 10 kilo på under graviditeten, men lad os nu se, om jeg kan holde det, griner Dorthe.

Sponsoreret indhold