Skæbner

Tæt på at sulte ihjel. Nu hylder hun kroppen

11. januar 2016 Nina Sommer
Instagram
Hun var døden nær af anoreksi. Nu hylder hun kvindekroppen med dens bløde former og ujævnheder.

Allerede som femårig var Megan Jayne ked af det, hun så i spejlet. Hun begyndte at tænke over, hvordan hendes mave ville folde på midten, når hun satte sig ned, og konstant kiggede hun i blade og magasiner, hvor hun kunne konstatere, at hun ikke lignede de andre smukke mennesker. Langsomt, men sikkert begyndte selvhadet at komme til udtryk i hendes spisevaner. Hun skar drastisk ned på sine kalorier, og som 14-årige blev hun diagnosticeret med anoreksi.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun tilbragte en hel sommer på en psykiatrisk institution, hvorefter hun blev indlagt på hospitalet. Her kunne lægerne give hende den skræmmende besked. Hvis hun ikke begyndte at spise, så havde hun kun få uger at leve i. På det tidspunkt vejede den unge pige kun 28 kilo.

LÆS OGSÅ: Kærlighed reddede Rikke fra spiseforstyrrelse

Megan tog på, men anoreksien var stadig en del af hende, og de næste fem år brugte hun på forskellige sultekure, der igen var ved at tage livet af hende.

Men med hjælp fra fagpersonale og sin far begyndte den unge pige at se hendes maddæmoner i øjnene.

- Jeg var blevet en tom skal, og jeg gik op i, om man kunne se min mave igennem hospitalstøjet. Uanset hvor tynd jeg blev, så begyndte jeg langsomt at indse, at det aldrig ville være godt nok, fortæller Megan, der til sidst begyndte at kunne se sig selv udefra. Og så blev hun vred.

- Jeg blev overvældet af vrede. Rendyrket vrede over, at den her onde sygdom havde stjålet så meget af mit liv, forklarer Megan, der startede en blog som en slags selv-terapi, og sidste år lagde hun det første billede ud af sig selv i bikini, hvor hun nu viste sine runde former og sit brede smil frem.

LÆS OGSÅ: Derfor holdt Celina op med at spise

Megan er ikke længere besat af vægten. Faktisk vejer hun sig slet ikke, men hendes tøjstørrelse er en 40-42.

- Det var så grænseoverskridende, da jeg lagde et bikinibillede ud første gang. Men jeg modtog hurtigt en masse positiv respons, og da jeg begyndte at fortælle min historie om min kamp mod anoreksien, så fik jeg så mange mails fra piger, der skrev, at jeg havde inspireret dem.

Megan ser ikke længere fejl, selv om hendes krop er en del størrelser større end førhen. I stedet ser hun en krop, der har holdt hende i live, selv om hun har mishandlet den.

- Hvis jeg kan blive forelsket i min krop, efter alt hvad jeg har været igennem, så kan alle. Du skal bare tro på, at du fortjener det. Jeg mener oprigtigt, at et positivt syn på kroppen er med til at redde liv, og det er blevet min mission i livet.

Sponsoreret indhold