Skæbner

Tanjas sorg: Min mand blev en anden efter ulykke

14. februar 2017 Morten Nøhr Mortensen
Lars Horn
Tanjas mareridt startede, da hendes kæreste Nick kastede sig ned i et lastrum for at redde to fiskere, der var fanget i livsfarlige svovlbrintegasser. Det endte fatalt. Begge fiskere døde, og Nick overlevede kun ved et mirakel. Men det blev ikke uden en pris.
Nick handlede som en vaskeægte helt, da han forsøgte at redde to fiskere. Det fik dog alvorlige konsekvenser for ham selv. 
Nick handlede som en vaskeægte helt, da han forsøgte at redde to fiskere. Det fik dog alvorlige konsekvenser for ham selv.

Det havde været en fantastisk sommerdag i Strandby, og solen var netop gået ned over den nordjyske fiskerby, da Nick stod på kajen ved kutteren Susanne H.

Han arbejdede på sit nye deltidsjob med at pumpe skidtfisk. Det var et godt job, som han fint kunne supplere med at være slagterlærling hos Danish Crown.

Men Nick skulle ikke gøre sit arbejde færdigt denne dag. Et desperat råb ændrede alt.

Mor slap aldrig nyfødt, da tornado løftede dem fra jorden

I dag over to år senere er Ude og Hjemme på besøg hos 25-årige Tanja Johansen og 27-årige Nick Vejle. De er netop flyttet ind i et parcelhus i Frederikshavn med deres to små børn. Christian er ni måneder og William er blevet fire år.

Det virker til at være en helt almindelig børnefamilie. Men ikke alt er, som det plejer. Da Nick skal fortælle sin historie, leder han efter ordene. Stille kommer de frem, men tit på en lidt uforståelig måde. Ofte overtager Tanja samtalen, for der skete noget den sommeraften i Strandby.

Hørte råb om hjælp

Klokken var cirka 21.30 den 4. august 2014, da skipper Hans Jørgen Hansen styrede sin kutter ind i havnebassinet. Efter to dages fangst havde han sammen med sin nevø, 21-årige Morten Christensen, fyldt skibet godt op med brisling. Nu var der kun tilbage at lægge den blåhvide metalkutter til kaj og få pumpet fangsten op i en lastbil.

Som lossemand stod Nick klar til at hjælpe de to fiskere, og klokken var omkring 22, da arbejdet endelig gik i gang. Nede i lastrummet førte den 58-årige skipper pumpeslangen ind i de tanke, der skulle tømmes først.

5-årig helt: Redder tre små søskende i trafikulykke

23 minutter senere hørte Nick et råb fra dækket. Den unge fisker Morten skreg, at Nick skulle tilkalde hjælp.

- Jeg løb hen til lastbilchaufføren og bad ham ringe 112, og så løb jeg tilbage til lastrummet. På det tidspunkt var Morten allerede hoppet derned. Jeg kravlede også derned. Det var nærmest en refleks. Jeg vidste bare, at de var i fare. Jeg var nødt til at hjælpe, fortæller Nick.

Var i livsfare

Nick forklarer det hele med støtte fra Tanja. Det er vigtigt af få detaljerne med. For i lasten havde livsfarlige svovlbrintegasser fra forrådnede fisk fortrængt ilten.

Mette Line forlod sin syge mand: Den jeg elskede er væk

De to mænd i lastrummet var på det tidspunkt i yderste livsvare. Det fornemmede Nick klart, da han kastede sig ned i lastrummet.

- Jeg nåede lige at se de to fiskere ligge livløse oven på hinanden. Så mistede jeg bevidstheden, siger Nick.

Læs hele historien i det nye Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 15. februar 2017.

Her kan du se nogle billeder af Nick og hans familie efter ulykken:

Tanjas mand blev en anden efter ulykke

Sponsoreret indhold