Tarot - hvad er det?

Døden, ypperstepræstinden og magikeren – tarotkortenes verden er fyldt med symboler, der maner billeder af dunkle rum tæt med røgelse og en kroget gammel dame frem på nethinden.
Trækker du døden?
Der er mange, der frygter at trække manden med leen, og derfor helt undgår tarotkort, men der er intet at frygte:
Døden varsler ikke fysisk død, men fornyelse og forandring - afslutningen af én cyklus og starten på en ny.
I mange tarotkort kaldes nr. 13 "transformation" eller (på engelsk) "transition".
Hvordan lægges kortene?
Der findes forskellige oplæg afhængigt af hvilken type spørgsmål, man ønsker at stille kortene.
Men du kan også blot sprede kortene ud i en vifte, fokusere på en enkelt spørgsmål og så lukke øjnene og lade venstre hånd trække et kort.
Hvordan tyder man kortene?
Tarotkort siges at tale til os på to niveauer. På den ene side kan det enkelte korts billeder og symboler tale direkte til os.
Men kortene siges også at tale til underbevidstheden i den forstand, at der er dybere meninger i kortet, som det kan tage tid at finde frem til.
På det mere lav-praktiske niveau findes der et utal af bøger med forskellige, og ofte modsigende, fortolkninger af de enkelte kort.
Læs også: Tarottydningen øger din selvindsigt
Fortæller kortene sandheden?
Er tarotkort bare billeder, skabt af mennesker med en livlig fantasi og forkærlighed for symboler, eller er tarotkortene skabt i tidernes morgen til at guide os i livets store og små spørgsmål?
Det er der ingen, der ved – men for rigtig mange mennesker er tarotkortenes oprindelse mindre vigtig. De oplever, at kortene fortæller dem noget om livet og hjælper dem på rette vej.