Skæbner

Teenagers rørende brev til forældre: Tak fordi I aldrig var der

2. februar 2017 Anne Kristensen
18-årige Chelsea Cameron tilbragte det meste af sin barndom med narkopåvirkede forældre, som missede flere af datterens største milepæle. Nu har hun skrevet et rørende takkebrev til dem.

Chelsea Cameron fra Dundee i Skotland var kun 7 år gammel, da det gik op for hende, at der var noget helt galt i barndomshjemmet.

Forældrene gik ofte rundt i tåger, og det skyldtes, at de begge var narkomaner. Nogle gange besvimede de af deres stofmisbrug, narkohandlere bankede på døren for at indkræve penge for stofferne, og de påvirkede forældre gik glip af mange af datterens største milepæle – bl.a. hendes eksamener i skolen.

Mine børn solgte narko for mig

Men netop forældrenes kummerlige tilværelse har ifølge Chelsea gjort, at hun i dag har et godt liv. Hun har nemlig på tæt hold set, hvad stoffer og dårlige livsvalg gør ved mennesker, og det har hun for alt i verden ikke villet udsætte sig selv for.

Takker sine forældre

Derfor har hun nu i et blogindlæg skrevet et rørende takkebrev til forældrene:

- Mor og far – tak for alt. Tak for at lære mig, at stoffer ødelægger folks liv, skiller familier ad og ikke giver nogen som helst et liv, der er værd at leve. Tak for at lære mig at være ambitiøs. Jeres eksempel viste mig, at hvis man ingen ambitioner har mht. uddannelse, arbejde eller nogen anden form for succes, så er det meget skadeligt. Jeres eksempel viste mig, at livet først og fremmest handler om valg, og at jeg ikke skulle træffe de samme, som I gjorde, skriver Chelsea blandt andet.

Håber forældrene 'vågner op'

Hun slutter sit brev med følgende ord:

- Far, jeg ser dig tit, men jeg håber, at du nu har en større indsigt i den person, jeg er, og de ting, du har lært mig. Mor, jeg har ikke set dig et stykke tid, og jeg håber, at du har det godt. Jeg håber også, at du har lært mig lidt bedre at kende nu, at jeg prøver at være et godt menneske, og at alt er okay. Jeg håber, at I en dag vågner op og indser, at der er så meget mere, verden har at tilbyde jer, og når den dag kommer, så beder jeg jer om at opsøge mig, så vi kan nyde livet sammen.

Video: Joy fra 'Mig og min mor' taler ud om sin mors narkomisbrug

Vil være rollemodel for andre

Chelsea, der kom i en plejefamilie, da hun var 14 år, fandt siden støtte i Mormonkirken, hvor hun håber at kunne arbejde som missionær i fremtiden. Hun håber også, at hendes brev til forældrene kan inspirere andre unge:

- En af de vigtigste grunde til, at jeg har skrevet dette brev, er at vise andre unge i en lignende situation, at de ikke behøver at lide, fordi deres forældre gør det. Jeg har hævet mig over det hele, fordi jeg var fast besluttet på ikke at få samme liv som dem. Jeg vil gerne være en rollemodel for andre, siger Chelsea ifølge The Mirror.

Misbrug kostede Silvia to børn

Sponsoreret indhold