Skæbner

Theo snusede sig til en formue

8. september 2010 af Helge Christensen
Siden familien Gammelgaard Trans fik deres første hund, har det været en daglig pligt for 12-årige Jacob at lufte det nye familiemedlem. En pligt, der blev lidt sjovere, da hunden Theo snusede sig frem til en mindre formue.
Foto: Gregers Kirdorf
Foto: Gregers Kirdorf

Siden familien Gammelgaard Trans i Herning fik deres første hund, har det været en daglig pligt for 12-årige Jakob at lufte det nye familiemedlem. Faktisk var det ham, der fik overtalt sine forældre til at anskaffe sig en hund, og han påtog sig straks at sørge for at familiens kæledægge, den et år gamle golden retriever, Theo, får masser af motion og frisk luft. Men én ting har han haft svært ved at vænne sig til.

- Det er lidt irriterende, når Theo hele tiden trækker i snoren, fordi den skal snuse til alt muligt, siger Jakob, der går i 7. klasse på Midtjyllands Kristne Friskole. Men efter en oplevelse forleden er det ligesom Jakob har fået lidt mere tålmodighed med Theo, som får en anelse mere snor og lidt mere tid til at snuse end ellers, når de to følgesvende bevæger sig rundt i naturen omkring hjemmet ved den smukke Fuglsang Sø.

Læs også: 23 dage i fængsel for kindkys

Denne sektion er sponsoreret af Hill's

Hill'sTM arbejder for at hjælpe hunde og katte til at opnå deres fulde potentiale igennem ernæring og pleje.

For at gøre dette muligt, laver vi det dyrefoder af højeste kvalitet, som er tilgængeligt på markedet med vores Prescription DietTM og Science PlanTM dyrefoderserier.

http://www.hillspet.dk/

Snusede sig frem til 11.217 kr.

Det var nemlig her, at Theo snusede sig frem til en pung med 11.217 kroner, der lå gemt under det høje græs i grøftekanten.
- Vi var kun lige kommet ud på gangstien, da Theo begyndte at trække. Pludselig standsede den op og stak hele hovedet ned i græsset. Da den kom frem igen, havde den en pung i munden, forklarer Jacob, der kunne se nogle pengesedler stikke ud.

- Der var rigtig mange tusindekronesedler, fortæller Jakob, der skyndte sig hjem til forældrene, der ikke kunne forstå, hvorfor han kom tilbage så hurtigt.

- Han var knap nok gået ud ad døren, inden han kom susende ind ad den igen. Han kunne næsten ikke få vejret, fortæller Jakobs mor, Lisbeth Gammelgaard Trans, der blev lige så overrasket over at se de mange penge som sin søn.

Læs også: Lånte 30.000 kr. til nye bryster

Ærlig dreng

Herefter tog mor og søn til politiet og afleverede pungen på hittegodskontoret, hvor de ikke straks kunne sige, hvor stor en findeløn der ventede Jakob.

- De roste mig, fordi jeg var så ærlig, og sagde, at jeg ville få et brev fra dem senere, forklarer Jakob. Politiet kunne let finde frem til pungens retsmæssige ejer, der selvsagt var henrykt over at gense de mange penge, som han ellers havde regnet for mistede. Og et par dage senere modtog Jakob så det lovede brev fra politiet med besked om, at han kunne afhente en findeløn på 10 procent af beløbet.

- Jeg blev selvfølgelig meget glad. Men jeg havde nu også gjort det, selv om jeg ikke havde fået noget for det. Der er jo én, der har manglet pengene, siger Jakob, der endnu ikke har bestemt, hvad de godt 1.100 kroner skal bruges til.

Han har dog allerede brugt en lille del af findelønnen. Et par dage efter den indbringende gåtur fyldte Theo nemlig et år, og som belønning for sin fine næse købte Jakob ikke ét, men to ekstra kødfulde kødben hos den lokale slagter til sin firbenede følgesvend.

Sponsoreret indhold