Skæbner

Trillingerne er den største lykke

27. september 2018 Af Nina Sommer. Foto: Søren Lamberth.
Da Betina var yngre, troede hun ikke, at hun skulle være mor. Helt anderledes havde Mellina det, men da de to kvinder forelskede sig, var Betina ikke længere i tvivl. Da hele tre børn kom til verden samtidig, var lykken gjort. Alligevel får de ofte negative kommentarer.

Betina ligger på briksen på hospitalet, hvor blusen er trukket op og maven blottet. Mens scanneren bliver ført over hendes stadig slanke mave, følger Mellina med fra stolen ved siden af. Det er ikke lang tid siden, at de til en tidligere scanning kunne se en enkelt prik.

Men glæden var kort, da Betina begyndte at få ondt i maven. Lægerne troede, at hun var gravid uden for livmoderen, og da hun blev kørt til operation, var der ingen af dem, der troede, at der stadig ville være et lille liv inde i Betinas mave, når hun vågnede.

Men babyen havde klaret operationen, og da Betina igen ligger på briksen, kan Mellina se, at den første prik har formeret sig. Pludselig er der to.

Begge smiler ved tanken, men at de til næste scanning skal opdage endnu en prik, havde de ikke i deres vildeste fantasi troet.

Utålmodige

– Vi var i chok. Men vi var også sindssygt glade. Egentlig havde vi snakket om, at det ikke ville gøre noget, hvis der var to, men da scanningen viste tre børn, skulle vi lige sluge den, fortæller Mellina Rosendahl Sydbøge fra familiens hus i Årre ved Varde, hvor de to nybagte mødre er omgivet af liv. Noah, Malik og Miriam er nu 3 måneder, og ved deres side er tre hunde og to katte.

For Mellina havde det altid været en stor drøm at få sine egne børn, og da hun bragte det på banen over for Betina, blev de hurtigt enige om, at de skulle være forældre sammen. Det var naturligt for dem begge, at det var Betina, der skulle bære et kommende barn. Hun var ældst, og hvis de skulle have flere, ville det være Mellinas tur.

Parret købte 12 portioner sæd fra den samme donor, men selv om de godt vidste, at de nok ikke ville blive gravide i første forsøg, havde de alligevel svært ved at skjule skuffelsen.

– Man bliver hurtigt utålmodig og pessimistisk, fordi man ønsker det så meget. Så hver gang der var en negativ graviditetstest, kunne man ikke lade være med at tænke, om drømmen nogensinde ville gå i opfyldelse, fortæller Mellina, der sammen med sin kone var igennem fire forsøg, før der endelig var en positiv graviditetstest.

Læs også: Mor og datter fødte samme dag: Holger og Sofie er onkel og niece

Nervøs inden fødslen

Den dag, parret så de tre prikker til scanningen, vidste de, at deres liv ville ændre sig radikalt.

Lægerne var bange for, at det ville være for farligt at føde alle tre børn, og derfor blev de også spurgt om, hvorvidt de ville beholde alle tre.

– Der var selvfølgelig en stor risiko for, at jeg ville føde alt for tidligt, men vi var slet ikke i tvivl. Det var vores børn, og vi ville gøre alt for at beholde dem, fortæller Betina, der langt hen i graviditeten havde det fint.

Børnene voksede, som de skulle, men da Betina kom ind i uge 28, var hendes livmoderhals så forkortet, at hun var nødsaget til at ligge ned resten af graviditeten.

Som maven voksede, var Mellina ved hendes side, og da datoen for kejsersnittet nærmede sig, begyndte nervøsiteten at sætte sine tydelige spor.

– Det var virkelig svært at sove natten før kejsersnittet. Det var jo mærkeligt at tænke på, at næste dag ville vi være forældre til tre børn. Det var jo helt surrealistisk, fortæller Mellina, der stod ved siden af, da tre børn kom til verden tre uger for tidligt.

Med en vægt på 2.025 gram var Miriam den mindste. Malik var den største på 2.480 gram, men skulle have lidt ilt i begyndelsen, og de to andre, Miriam og Noah, blev lagt i favnen på deres forældre.

De næste tre uger var Betina og Mellina på hospitalet med deres børn. Betina var blevet ramt af høj feber, så Mellina tog sig af de tre små babyer.

Tre gange glæde

– Der var meget nyt, vi skulle finde ud af, så det var virkelig en hård periode, fordi vi var usikre og nærmest ikke fik sovet, fortæller Mellina, der sammen med Betina glædede sig til at komme hjem.

I huset i Årre har Mellina to børn i favnen. Alligevel har hun en hånd fri til at nusse den ene af parrets tre hunde. Her er multitasking en nødvendighed, men hverken Mellina eller Betina stresser, selv om der er tre børn, der skriger på samme tid.

– Vi tror på, at hvis vi er rolige, kan de mærke det, fortæller Mellina.

Familien bruger 18 bleer om dagen. Om natten tager Betina den første nattevagt, så parret kan skiftes til at sove, og dagen har faste rutiner med mad, putning og hygge igen.

For Betina og Mellina er det følelsen af tre gange så meget glæde, når de er sammen med deres børn. Alligevel er de blevet overraskede over de kommentarer, de har fået, når de kommer med børnene i barnevognen.

– Forleden var der en dame i Bilka, der kom hen og kiggede ned i barnevognen, hvorefter hun udbrød: ”Det var da forfærdeligt”. Jeg blev helt paf, for hvad får en til at sige sådan noget? Det er jo vores børn, siger Betina.

– Der er mange, der synes, det er synd for os. Man bliver mødt af medlidenhed, men jeg forstår slet ikke, hvorfor nogen skulle have ondt af os. Vi har jo selv valgt det, og selvfølgelig er trillinger en ordentlig mundfuld, men det er også en dejlig mundfuld, fortæller Mellina.

Sponsoreret indhold