Skæbner

Trøster mor under operationen

8. november 2014 af Kristian Bo Eriksen, Foto:Ålborg Zoo
Jutta er en 40 år gammel chimpanse i Aalborg Zoo. Hun er også mor til en lille unge på kun 2 år. Da Jutta skulle under kniven for at få fjernet to ødelagte fortænder, valgte dyrlægerne at tage ungen med ind på operationsstuen. Det kom der dette utroligt søde billede ud af.

-Juttas unge var urolig over, at Jutta blev bedøvet, og vi valgte derfor, at lade ungen ligge ved Jutta under operationen, forklarer dyrlæge ved Aalborg Zoo, Trine Hammer Jensen.

LÆS OGSÅ: Græd af glæde da katten kom hjem

Det kom der dette billede ud af, som ser ud som om ungen prøver at trøste og støtte sin mor, Jutta, under operationen.

Ødelagte tænder

Jutta er en 40 år gammel chimpanse, som længe har lidt under, at hun havde to knækkede fortænder. De to tænder var knækket så højt oppe, at der kun var få millimeter tilbage, og dyrlægerne vurderede derfor, at de generede så meget, at de skulle trækkes ud.

LÆS OGSÅ: Sussi fundet i Norge

Aalborg Zoos dyrlæge, Trine Hammer Jensen fik hjælp under operationen af Paul Clausen fra Gistrup Hestepraksis og Torben Lindberg fra Familiedyrlægerne - og nå, ja hjælp af Juttas to år gamle unge.

Tilbage hos de andre

-Det var dog svært for ungen at ligge stille, og den bed i ledningerne, der overvågede Juttas hjerterytme under operationen - men dog uden at det skabte de helt store problemer, forklarer Trine Hammer Jensen.

LÆS OGSÅ: 2-årig pige fundet efter 22 timer

For øvrigt gik operationen godt. Jutta er tilbage sammen med de andre chimpanser i Aalborg Zoo. Også hendes unge slap gennem den måske lidt traumatiske oplevelse uden problemer.


Sponsoreret indhold