Skæbner

Truede med at klippe i tissemænd

9. januar 2015 af Morten Nøhr Mortensen, Foto: Niels Ahlmann olesen
En skoleleder på en privatskole på Fyn har forklaret, at det kun var en dårlig spøg, at han klædte to små drenge af ved en morgensamling og herefter truede med at klippe deres tissemand af med en saks. Selvom mange er vrede, så er der fortsat opbakning til skolelederen, der har beklaget, hvad han kalder en dårlig spøg.
To små drenge har været ude for en ubehagelig oplevelse. Deres skoleleder havde en saks i hånden, da han truede med at klippe deres tissemænd af.
To små drenge har været ude for en ubehagelig oplevelse. Deres skoleleder havde en saks i hånden, da han truede med at klippe deres tissemænd af.

Skoleleder på privatskolen, Standmølleskolen i Assens på Fyn, er havnet i et stormvejr af dimensioner. Det er nemlig kommet frem, at han under en morgensamling den 17. december valgte af straffe to små drenge på en noget utraditionel vis. De blev afklædt ned til underbukserne og truet med at få klippet deres tissemand over. Saksen havde skolelederen såmænd i hånden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Har fuld opbakning

Sagen er ganske grundigt beskrevet i Fyns Stiftstidende og hændelse har naturligvis skabt røre i lokalsamfundet. Men ganske overraskende har skolederen Anders Storebjerg, stadig fuld opbakning fra skolebestyrelsen og tilsyneladende et stort flertal af forældrene. Således har skolelederen fået en række støttetilkendegivelse og ikke mindst blomster fra elever.

LÆS OGSÅ: Misbrugt som au pair

Næstformand i skolebestyrelsen Thomas Hald, har forklaret følgende til Fyens Stiftstidende.
- Vores skoleleder har været under et enormt pres for at skabe resultater. Både i forhold til indfasningen af skolereformen og lærernes arbejdstidsaftale og som blæksprutte. Han har haft rigtig mange ting at se til - også for mange ting, og vi har derfor også talt med ham om, at han ikke skal have så mange opgaver i fremtiden. For eksempel skal han ikke stå for underholdningen - det skal en skoleleder ikke. Han skal koncentrere sig om at lede skolen, siger Thomas Hald.

Skulle bære nissehue

Ifølge Fyens Stiftstidende blev de to drenge ved morgensamlingen kaldt op til scenen for at få en form for irettesættelse eller afstraffelse. De to drenges brøde var, at de ikke bar nissehue. Ifølge avisen blev børnene bedt om at hoppe ned i hver deres affaldspose. Derefter tog skolelederen drengens trøje og bukser af. Herefter stak han så hånden og en saks ned i affaldsposen og sagde, at han ville klippe drengenes tissemænd af. Tilsyneladende fik denne trussel øjeblikkeligt de to drenge til at hoppe ud af affaldsposen, så de endte med at stå foran de andre elever kun iklædt underbukser.
Baggrunden for hændelsen var, at privatskolen i december havde et såkaldt "nissepoliti", der skulle sørge for, at alle elever bar nissehuer. De, der ikke overholdt reglerne, skulle danse eller synge foran alle skolens elever og lærere.

LÆS OGSÅ: Straf min søns morder

- Han har trådt ved siden af, og det ved han godt, og det har vi også snakket med ham om på det seneste bestyrelsesmøde, siger Thomas Hald til dr.dk
Skolelederen ønsker ikke selv at udtale sig i sagen, fortæller dr.dk, men han har givet de involverede en undskyldning.

Sponsoreret indhold