Skæbner

Tvillinger født med fem ugers mellemrum

8. april 2016 Louise Soegaard
Selv lægerne var målløse. De havde aldrig før oplevet, at en mor kunne føde en tvilling før tid og holde så længe på den anden.

Parret Kristen og Ian var paniske, da Kristens vand pludselig gik. Hun ventede deres tvillinger. En dreng og en pige, og hun var kun 22 uger henne. Det var alt for tidligt. Børnene havde ikke store chancer for at overleve så tidlig en fødsel.

Heldigvis lykkedes det lægerne at stoppe Kristens veer og sørge for, at tvilling Micah blev i Kristens mave lidt endnu. Et barn skal forblive i sin mors mave i mindst 24 uger, for at være udviklet nok til at kunne overleve en tidlig fødsel.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Louises tvillinger overlevede mirakuløst at vandet gik i uge 17

-Vi havde kun et mål, og det var at gå til uge 24. Og meget heldigt kom Micah til verden i uge 24 plus en dag. Der var 18 mennesker på operationsstuen, da Micah kom til verden, fortæller Ian Miller fra Tennesee i USA.

Micah blev født på Valentines dag godt fire måneder før tvillingernes termin i starten af juni 2016. Og selv om han kom til verden ved et kejsersnit, forventede lægerne, at Kristen ville gå i fødsel kort tid efter og føde søsteren Madelyn naturligt. Faktisk regnede de med, at det ville ske indenfor det første døgn efter Micahs fødsel.

-Hver dag var en lettelse, og hver aften sagde vi: Det var endnu en dag. Vi troede aldrig, at Madelyn ville vente så længe, fortæller Kristen.

Til alles store overraskelse lykkedes det Kristen Miller at holde datteren i maven i yderligere fem og en halv uge. Ingen af lægerne på Tennessee Medical Center i Knoxville havde nogensinde oplevet eller hørt om en tvillingefødsel med så mange dage imellem de to fødsler. De er sikre på, at der er tale om en rekord. Men ikke en verdensrekord. Den stammer fra Irland og lyder på 87 dage tilbage i 2012.

Sponsoreret indhold