19-årig kvinde og to mænd stukket ihjel af asylansøger

En 31-årig asylansøger fra Sydsudan gik i går eftermiddags amok med en lang kniv og dræbte alle i en bus på vej fra Bergen til Oslo i Norge. De dræbte er to passagerer, en 19-årig kvinde og en mand i 50’erne, samt den mandlige chauffør, som også er i 50’erne. Drabsmanden blev overmandet af brandfolk.

Et blodigt mareridt udspillede sig sent i går eftermiddags i bussen, Valdresekspressen, som kører mellem Bergen og Oslo i Norge.

Da bussen var mellem byerne Årdal og Tyin, rejste en af de tre passagerer - en 31-årig asylansøger fra Sydsudan - sig og trak en lang kniv, sandsynligvis en køkkenkniv, og kaprede bussen.

Kæmpede for deres liv

Præcis hvad der dernæst skete ved kun han, for kort efter lå både Scania-bussens chauffør, samt de to andre passagerer, en ung, norsk kvinde på 19 år og en svensk mand i 50'erne, dræbte på gulvet. Stukket og hakket ihjel.

LÆS OGSÅ: 13-årig pige gravede sig op fra sin egen grav

Men det er tydeligt, at de ikke har overgivet sig uden kamp - for gerningsmanden pådrog sig også en række sår.

Det er næsten ikke til at begribe den rædsel, passagererne må have følt, da manden trak sin kniv og begyndte at stikke.

Overmandet med pulverslukker

Kl. 17.35 modtog brandvæsenet i Årdal en melding om, at noget var galt på landevej nummer 53. Man troede dog først, der var tale om et trafikuheld, indtil redderne nåede frem til bussen, som holdt i grøften. Så stod det klart, at der var noget helt andet og frygteligt galt.

LÆS OGSÅ: aggressiv muskelhund skudt af politiet

Den 31-årige asylansøger, som det senere har vist sig boede på et modtagecenter i Årdal, men som stod til at blive udvist af Norge i dag, tirsdag, bevægede sig rundt i det blodtilsølede bus med sin lange kniv i hånden.

Politiet var endnu ikke ankommet, så de to ambulancereddere og folk fra brandvæsenet, kun bevæbnet med pulverslukkere og hammere, forsøgte at overtale manden til at lægge kniven og komme ud. Da han endelig gjorde, som de sagde, greb ambulancefolkene ham, mens brandfolkene sprøjtede ham med pulverslukkeren for at pacificere ham.

Sket før på samme rute

Gerningsmanden blev herefter fløjet i helikopter til universitetshospitalet Haukeland for at blive behandlet for sine skader.

LÆS OGSÅ: 12-årige Rebecca mobbet til selvmord

Det er næsten ikke til at fatte, men for ti år siden oplevede samme busselskab en lignende massakre. I 2003 gik en 26-årig norsk mand amok på samme rute. Han dræbte først bussens 39-årige chauffør, hvorefter han stak en af passagererne, en asylansøger, ihjel. Den 26-årige blev efterfølgende erklæret psykotisk og blev dømt til behandling.