1.b i sorg

1.b på Brårup Skole i Skive er ramt af sorg, efter deres klassekammerat Christian døde. Den kun syvårige dreng kæmpede bravt mod kræften i et års tid – og tabte den. Men han bliver ikke glemt.

-Christian vil altid være med os, forsikrer klasselærer, Lotte Riis Snejbjerg Jensen, der fik et nært og fortroligt forhold til sin elev.

Danmarks bedste lærer
Det sidste halve år, inden Christian døde, underviste Lotte ham hjemme, fordi der var for stor smittefare i skolen blandt de andre børn.
- Det, Lotte gjorde for Christian, er så ekstraordinært, siger Christians mor Heidi Lynnerup. Familien synes derfor, at Lotte fortjener at få titlen som Danmarks bedste lærer.
Ingen var i tvivl om, at Christian var syg. Men alle regnede med, at han en dag ville blive rask og komme i skole igen. Faktisk viste den sidste skanning, at der ikke var mere kræft i kroppen.

En engel
Men en aften begyndte han pludselig at kaste op.
- Han kom hen til mig og sagde, at han havde det underligt. På sygehuset viste en ny skanning, at kræften var vendt aggressivt tilbage. Blot fem dage senere fik Christian fred.
- Christians klassekammerater blev enormt kede af det, og nogle begyndte at græde, siger Lotte. Hun brugte efterfølgende mange timer på at tale om døden med børnene, som alle skrev et brev til deres klassekammerat og besøgte hans gravsted. - I klassen taler vi stadig meget om Christian. At han er blevet en engel, der kigger ned på os, siger Lotte og smiler.

LÆS OGSÅ:

Et budskab sendt fra himlen

Straf min søns morder hårdt