6-årige Sergio blev reddet af hjemløs

Da en 6-årig autistisk dreng forsvandt sporløst, frygtede hans forældre det værste. Men knægten blev fundet af en hjemløs, som forhindrede en tragedie.

Sergio slap heldigt fra sin nattevandring


Det kunne være gået helt galt, da en 6-årig autistisk dreng fra den amerikanske storby San Jose for nylig besluttede sig for at stikke af hjemmefra en sen nattetime. Drengen forcerede en mindre bjergryg, flere trafikerede veje og uvejsomt terræn, inden han nåede frem til en lille teltlejr for vagabonder. Her tog de sig af drengen og tilkaldte politiet, så han kunne komme hjem i god behold.

Forsvandt en sen nattetime

Læs også: Tårevædet afsked med Jespers træf

I 19 timer frygtede Augustina Quinteros og Bony Sanchez det værste, da deres lille dreng, Sergio Zepeda, forsvundet fra deres hjem lørdag morgen. Hverken de selv, naboer eller tilkaldt politi var i stand til at lokalisere ham.

Først natten til søndag kom gennembruddet via et opkald fra en teltlejr for en håndfuld hjemløse 15 kilometer fra familiens hjem. Her var den seks-årige dreng, der grundet sin autisme har svært ved at kommunikere, dukket op foran teltet tilhørende 32-årige Jose Salmeron. Drengen var nøgen og iskold.

Salmeron havde hørt noget, der puslede ude foran teltet ved firetiden.

Troede det var ET

Læs også: Lottovinder forærer fattige millioner

- Jeg stak hovedet ud af teltet og så en nøgen person. Først troede jeg, at det var et rumvæsen, ligesom ET, forklarer han til lokale medier.

- Jeg lyste på ham med min lommelygte og kunne se, at det var en lille dreng, forklarer Jose Salmeron, der straks fik vækket resten af teltlejren.

Salmeron fik pakket drengen ind i et tæppe, og fandt noget mad og drikke til ham.

Doughnut, muffin og vand

Læs også: Rørernde kamp for lille pige

- Jeg greb et tæppe, og gav ham en doughnut, en muffin og noget vand, siger vagabonden.

- Han ville ikke sige noget, men jeg spurgte på spansk om han ville have vand, og han svarede vand. Han var ret tørstig.

Ifølge drengens mor, Augustina, var hendes søn iført cowboybukser og t-shirt, da han forsvandt, men han har sandsynligvis selv taget det af på et eller andet tidspunkt i løbet af dagen.

Det kunne således være endt langt mere tragisk, hvis ikke drengen havde fundet vej til teltlejren og fået varmen.

- Det er en lykkelig afslutning. Vi er meget heldige, at han blev fundet i god behold. Her er trods alt tale om en seksårig dreng ude i det fri og han er altså gået ret langt, siger talsmand for politiet i San Jose, Albert Morales.

Sergio Zepeda blev efter genforeningen med sin familie og tilset af en læge, der kunne give en klarmelding. Drengen har ikke lidt overlast.

Vagabonden er blevet folkehelt i USA som et bevis på, at et stort hjerte og hjælpsomhed intet har at gøre med størrelsen på tegnebogen. Politiet at indstille Jose Salmeron til hæderspris som en god samaritaner, men den hjemløse redningsmand er ikke meget for at blive hyldet.


Vil ikke være en helt

Læs også: Reddet inden sin fødsel

- Vi er altså ikke helte. Det var jo det eneste rigtige at gøre. Når du ser et hjælpeløst barn, så er det altså meningen, at man skal gøre det rigtige, og bare ringe til politiet med det samme. Gudskelov blev han ikke ramt af et tog eller faldt i vandet, siger Jose Salmeron til San Jose Mercury News.

Det er uklart, hvilken rute den seks-årige dreng har taget fra sit hjem og til hjemløselejren. Politiet vurderer, at drengen har forladt sit hjem af egen fri vilje, og han har formentligt gået omkring 20 kilometer i mørket.


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-