93-årig kvinde finder sin mand efter 77 år

Efter at have ventet på sin mand i 77 år, gik hendes børn i gang med en eftersøgning. En historie der er et bevis på, at kærlighed ikke har nogen alder.


Den nu 93-årig kvninde, Zhang Shuyung, mødte sin mand, da hun bare var 14 år gammel. Det var på en blinddate, at hun mødte den charmerende Zhong Chongxin, og amorinerne var der med det samme. Kort tid efter blev de gift.

Men desværre kunne det nygifte par ikke nyde hinandens selskab særlig længe for allerede to år efter, at de var blevet gift i 1937, blev Kina invaderet af japanske tropper, og Zhangs mand måtte tage til Shanghai for at tjene sin værnepligt.


LÆS OGSÅ: Genforenet med sin første kærlighed efter 27 år


- Han græd og lovede, at han ville komme tilbage. Efter at han havde sagt farvel, så kom han alligevel tilbage og gav mig et stort kram bagfra, fortæller Zhang.


Hun flyttede til en nu by, og gav sig til at vente på, at hendes store kærlighed ville vende hjem til hende. Men i 1944 mødte hun en af Zhongs soldaterkammerater, der fortalte, at hendes mand var blevet dræbt i kamp.

Blev gift igen

Livet gik videre for den sørgende kvinde, og i 1949 giftede hun sig med en ny mand og fik tre børn. Først i 1988 fortalte den dengang 65-årige kvinde sine børn om sin fortabte kærlighed.


Børnene blev så rørte over hendes beretning, at de gav sig til at lede efter hans gravsted. Og det skulle gå mange år, før det gav pote. I den kinesiske by Taipei fandt børnene frem til hans navn på et helligt skrin med martyr-navne.


Først den 22. november kom den 93-årige til byen for at se den hellige skrift. Hun blev i byen en uge og besøgte stedet tre gange, før hun tog hjem.


- Jeg har grædt tre gange i mit liv. Jeg må have kendt ham i et tidligere liv for hver gang, at jeg har grædt, har det været over ham, siger Zhang Shuyung.


LÆS OGSÅ: Brugte hvert minut på sit livs kærlighed