Alle hader Charlotte

Tænk hvis du hver dag på dit job fik vrede og hadefulde tilråb smidt i hovedet. Blev kaldt en luder eller et svin. Det kunne knække de fleste. Men ikke Charlotte Sommer. Hun elsker sit job som parkeringsvagt og hun møder selv den mest rasende bilist med et smil.

Charlotte elsker sit job, selv om hun hver dag møder masser af vrede mennesker.
37årge Charlotte Sommer må stå model til lidt af hvert. Hun er p-vagt i Vejle og det er åbenbart øretævernes holdeplads. Vrede, ja nogle gange truende bilister, er hendes hverdag. Men Charlotte får de fleste til at slappe af med en god snak og et smil. Og nogle gange tilbyder hun endda et kram.
- Ja, det gør jeg. For jeg har fundet ud af, at et smil og en sjov bemærkning gør det hele meget nemmere. Og selvom vi p-vagter bliver udsat for en del, så elsker jeg faktisk mit arbejde, lyder det fra Charlotte, der har været p-vagt i nu ti år.

Droppede job som chef

Faktisk droppede hun et job som chef for et selvbetjeningshotel for at komme ind i parkeringsbranchen.
Tidligere var hun ansat i Billund. Senere kom hun ud i de private parkeringsselskaber, hvor hun netop er startet i selskabet One Park. Sammen med sine kolleger er hun med til at rense omkring 50 pladser i Vejle for illegale parkeringer.
Og det går ofte ikke stille af sig.

LÆS OGSÅ: Lær at håndtere vrede

- En af topscorerne er jo, at jeg skulle få mig et anstændigt arbejde. At jeg skal holde mig væk fra deres bil. At de råber "hvad laver du". eller bare "skrid med dig" Men det er også meget populært at kalde mig en idiot eller en dum luder. Det er især kvinderne, der kalder mig det, lyder det fra Charlotte.
Faktisk ser det ud til, at kvinderne generelt reagerer stærkest, når de ser et girokort på over 600 kroner bag vinduesviskeren.

Kvinder hidser sig op


- Hvis jeg møder et par, så nøjes manden ofte med at brumme lidt, inden han sætter sig ind i bilen. Hans kone derimod. Hun fortsætter med at skælde ud lang tid efter. Kvinderne kan virkelig blive ophidsede. De bliver helt røde i hovedet, fortæller Charlotte.
Men Charlotte Sommer har lært at håndtere selv de værste konflikter.

LÆS OGSÅ: 5 tegn på at du holder fast i fortiden

- Folk glemmer nogle gange, at jeg også er et menneske med følelser. Derfor er det vigtigt at forstå, at de ikke er vrede på mig, men på min uniform. Derfor forsøger jeg at vise mig som et menneske og snakke med dem på en venlig måde. Så falder det fleste til ro. Og hvis jeg tilbyder dem kram, så ender det ofte med, at de går derfra med et smil, lyder det.
Charlotte har da også gennem mange år været god til at agere i et miljø, hvor det kan slå gnister. Hjemme i parcelhuset i Børkop er hun nemlig mor til seks børn. Heriblandt et hold tvillinger på fire år og endnu et hold på 14 år.
- Det kan da godt være lidt hektisk, siger hun.

Forfulgt af fire unge


Men dog sjældent så hektisk som at være p-vagt. Den mest skræmmende episode skete en mørk fredag aften foran en forretning med udlejningsfilm. Charlotte havde netop uddelt en afgift, da der kom fire unge indvandrere ud fra en forretning med masser af bland-selv-slik. De unge mænd reagerede ved at blive temmelig ophidsede, da de så en lille "hilsen" fra One Park.

LÆS OGSÅ: Hundeopdragelse virker på børn

- De opdagede mig og råbte "der er hun". Så gik jeg godt nok videre. Normalt taler jeg altid med folk. Men jeg synes, de var noget skræmmende, så jeg smuttede ind i en baggård, som desværre viste sig at være lukket, så jeg faktisk var fanget. Da de så kom kørende ind med fuld fart og åbnede alle fire døre råbende, så var jeg sikker på, at min sidste tid var kommet, fortæller Charlotte, der dog atter fik held til at tale gemytterne ned.
- Det endte faktisk med, at jeg blev inviteret med op til dem for at se film. Jeg sagde dog pænt nej tak, smiler Charlotte.
Selvom mange anser p-vagter for nærmest at være i familie med fanden, så understreger Charlotte, at de faktisk gør et godt og vigtigt arbejde.

Skal beherske sig

- Det er jo ikke rimeligt, at folk, der har betalt 4500 kroner for en parkeringstilladelse, hele tiden må se deres plads overtaget af andre. Det skal altså have nogle konsekvenser, siger hun.
Men hun medgiver dog, at en del p-vagter kunne lære selv at beherske sig.
- Det nytter jo ikke noget, at en p-vagt opfører sig som en politimand og står og belærer folk. Det gider folk ikke høre på i den situation. De skal have lov til at stå og ærgre sig, og så går det som regel uden problemer, siger hun.
Parkeringsselskaberne gør dog meget ud af at fortælle deres vagter, hvordan de skal håndtere konflikter. De er jævnligt på kurser. Men Charlotte satser på at bruge sine egne instinkter og sin personlighed.
- Tal roligt med folk og giv dem et smil. Og så har jeg fundet ud af, at det er godt nærmest at hviske. Så bliver det ligesom en sag mellem mig og bilisten. Det virker, siger hun.
Og så vil Charlotte gerne have aflivet en myte. Nemlig at p-vagternes emsighed skyldes, at de tjener mere jo flere afgifter, de skriver ud.
- Sådan er vi altså ikke aflønnet. Men vi følger reglerne, så det er ens for alle, siger hun.
Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-