Alle ville hjælpe sørgende far

Hver dag, hver uge er der historier på nettet, der får tårerne frem i øjnene. Der er historier, der kan gøre en vred, glad eller i rigtig godt humør. Det er svært at udnævne én historie som mere gribende end andre, men den, der har fået mest opmærksomhed, er denne historie om en sørgende far, der bad om hjælp på det sociale netværk Reddit.

Da Nathan bad om hjælp med at skabe et smukt minde om lille Sophia, væltede det ind med billeder, hvor alle slanger og instrumenter var fjernet.


-Min datter mistede livet efter en lang kamp på børnehospitalet. Hun var indlagt hele sit liv, og det var aldrig muligt for os, at tage et foto uden alle hendes slanger. Er der nogen, der kan hjælpe med at fjerne slangerne fra dette billede?

Læs også: Takkebrev fra mor til Downs-dreng

Sådan spurgte Nathan Steffel på den sociale hjemmeside Reddit, og så væltede svarene ind. Masser af mennesker gik i gang med at sikre den sørgende far et smukt minde om hans datter, ved at fjerne alle slangerne i Photoshop.

Født med alvorlig sygdom

Sophia var kun seks uger gammel, da hun døde af en leversygdom. Hun var født med en tumor på leveren, der godt nok ikke var kræft, men som ødelagde hendes leverfunktion. Det eneste, der havde kunnet redde lille Sophia, var en transplantation, men hun nåede slet ikke så langt.

Læs også: Sasja fra De unge mødre lægger livet om
Hele hendes seks uger korte liv var Sophia forbundet med maskiner, der holdt hende i live, og da hun måtte slippe livet, ville hendes far gerne have et billede af sin datter uden de mange slanger, hun var forbundet med.

Masser af kærlighed

Han fik masser af billeder, og Nathan var dybt taknemmelig.

-Dette er virkelig fantastisk. I har alle gjort denne dag til noget helt særligt. Jeg ville bare have et sødt billede, men jeg fik masser af kærlighed og støtte fra en hel masse mennesker, jeg ikke kender, skrev Nathan på Reddit.

Der var også folk, der tilbød den sørgende far penge, om som ville starte indsamlinger, men det afviste han.

Læs også: Englands strengeste forældre

-Tak for det generøse tilbud, men nej, tak. Vi er ikke ude efter penge. Jeg ville bare have et billede, og jeg fik en masse vidunderlige tegninger og fotos. Jeg kunne ikke være mere glad, skrev Nathan.

Brug for minder

Mange psykologer er enige om, at det er vigtigt for at kunne bearbejde sorgen, at forældre har minder om børn, de har mistet.

Det gælder også billeder. I USA er der da også opstået en velgørenhedsorganisation, der via en hjemmeside tilbyder at restaurere og retouchere fotografier af dødfødte børn. Den hedder Angel Pics, og er opstået som en del af en fotokæde i USA. Men lige Angel Pics er gratis for de, der henvender sig.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-