Anjas heksebørn voldtaget

Væbnet angreb på Anja Lovéns børnehjem i Nigeria, hvor hun har lagt al sin sjæl og energi i at hjælpe børn, der bliver beskyldt for at være hekse. To af hendes ældste piger blev voldtaget. Hendes kæreste var på stedet, da forbrydelsen fandt sted.

Anja Lovén er chokeret over angrebet på hendes børnehjem i Nigeria. To af hendes såkaldte heksebørn blev voldtaget, da en gruppe på 15 bevægnede mænd brød ind. 

Mens 35-årige Anja Lovén har været en tur i Danmark, er hendes børnehjem i Nigeria blevet ramt af en tragedie. 15 bevæbnede mænd angreb børnehjemmet og stjal, hvad de kunne. Men værst gik det ud over to af det ældste pige på 12 og 13 år, der blev voldtaget, mens de mindre børn var i sammen rum. 

Anja Ringgren Lovéns kæreste, David Emmanuel Umem, var i modsætning til Anja tilstede på børnehjemmet, da forbrydelsen fandt sted her forleden. Anja var i Danmark med deres lille søn.

Har været tortureret 

- Jeg ville godt have været der. De måtte have voldtaget mig alt, hvad de ville. Men børnene har været igennem nok traumer. De har været igennem tortur og udstødelse, fortæller Anja Lovén til Metro Express, hvor hun også oplyser, at hun i det mindste er taknemmelig over, at ingen er dræbt. 

LÆS OGSÅ: Anja redder dødsdømt barn

Anja har tidligere i Ude og Hjemme fortalt om sit arbejde med Nigerias såkaldte heksebørn. Det er børn, der bliver beskyldt for at være hekse og derfor bliver udstødt fra samfundet. Mange bliver tortureret og dræbt alene på grund af den overtro, der er i det nigerianske samfund. Anja Lovén fortalte desuden sin historie  på en video, hvor hun bliver intervievet af Bubber. Her fortæller hun blandt andet, at hun har solgt alt, hvad hun ejer for at hjælpe de udsatte børn. 

Du kan se videoen her.   

Den aktuelle tragedie fylder dog alt for Anja nu. På sin facebook-profil skriver hun : 

- De holdt geværer for alle børnenes hoveder, og min kæreste David Emmanuel Umem og resten af vores ansatte og allesammen blev tvunget til at ligge ude foran på jorden med hovedet ned, imens røverne TOG ALT VI EJEDE !! Møbler, tv, de ipads som I har doneret, pengene i vores pengeskab, telefoner, hele vores kontor er rippet ! Simpelthen alt er væk, skriver hun.

 

Voldtaget tidligere

 

Det er dog naturligvis voldtægterne, der berører hende mest. Faktisk har en af de voldtagne piger tidligere været voldtaget. Hun blev fundet ene og forladt på gaden overladt til sin egen død. Hun blev reddet af Anja og hendes børnehjem, der har fået navnet DINNødhjælp.

 

Ud over de to voldtagne piger blev også en lille dreng skadet. Tilsyneladende fordi han som den eneste af børnene forsøgte at sætte sig til modværge.