Baby smidt ud som affald

Tidligt i morges gjorde en renovationsarbejder en rystende opdagelse under arbejde i et socialt boligbyggeri i Bagsværd. I en affaldskakt fandt han en levende baby, der som en anden affaldspose var blevet smidt ud. Tidligere havde naboer hørte "hjerteskærende skrig".

Teknikere og politiassistenter i arbejde for at finde DNA-spor i Værebroparken i Bagsværd. Det var her hittebarnet blev fundet i en affaldsskakt.

Det var en frygtelig scene, der  i morges ved syv-tiden åbenbarede sig for en renovationsarbejder, da han var i gang med at fjerne skrald i det sociale boligbyggeri Værebroparken i Bagsværd nordvest for København. 

LÆS OGSÅ: Jeg blev forladt som spæd

I en affaldsskakt fandt han en lille bylt, som absolut ikke var affald. Det var derimod en lille, nyfødt pige, som en eller flere personer - efter alt at dømme - havde smidt gennem en indvendig luge i trappeopgangen.

Hørte barnet skrige

Politiet har foreløbig offentliggjort meget få oplysninger om sagen, men TV2.dk har talt med naboer i området. De fortæller, at de allerede omkring klokken halv seks – altså halvanden time før pigen blev fundet – hørte ”hjerteskærende skrig”.

Den lille pige ser dog ud til at være kommet nogenlunde uskadt igennem den umenneskelige behandling. 

LÆS OGSÅ: Nyfødt blev efterladt af sin mor

- Spædbarnet har det efter omstændighederne godt, lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi.

 I den kortfattede pressemeddelelsen står der også, at pigen vejer tre kilo og nu passes af læger på Rigshospitalet.

Vil finde vidner

Politiet forsøger i øjeblikket af finde moren til barnet og håber derfor på hjælp fra eventuelle vidner. Politiets teknikere har desuden indsamlet spor i området og blandt andet ledt efter DNA-spor på håndtag og andet. Politiet har foreløbig ikke flere oplysninger i sagen.