Barnemord kan være opklaret efter 20 år

Politiet har op­givet at finde den morder, der dræbte den 6-årige skønhedsdronning JonBenet i 1997. Men nu har en privat­detektiv nye oplysninger om pigen, der blev fundet død i familiens kælder.

John og Patsy Ramsey har levet i et mareridt i mange år. Drabet på deres 6-årige datter, den populære skønhedsdronning JonBenet, i december 1997 var bestialsk og uforståeligt. Og i årevis blev forældrene mistænkt for at stå bag.

Mor og stedfar pinte 10-årig søn ihjel

Sådan er det ikke længere. Forældrene er officielt renset. Men morderen er stadig ikke fundet.

Tæt på opklaring?

En af de mest omtalte drabssager i USA ser dog nu ud til at være et langt skridt nærmere en opklaring.

Desværre for mor Patsy når hun aldrig at få vished. Hun døde af lungekræft i 2006.

Mor knivdræbte 9-årig: Kunne tragedie være undgået?

De nye oplysninger kommer fra familiens tidligere privatdetektiv, Ollie Gray. Han har arbejdet med sagen i alle årene. Og han har fortsat arbejdet, efter familien stoppede med at betale ham.

Pilen peger på 26-årig mand

Han er sikker på, at han har fundet morderen: En dengang 26-årig mand, der var søn af en skrothandler lidt uden for byen Boulder i Colorado.

Hans navn er Michael Helgoth, og han begik tilsyneladende selvmord kun to måneder efter drabet på den 6-årige pige.

I bladet In Touch fortæller privatdetektiven: – Baseret på, hvad jeg ved i øjeblikket, er der ingen tvivl om, at Michael Helgoth er morderen, siger han.

Han bakkes op af en tidligere ansat hos skrothandleren, John Kenady: – Der eksisterer en båndoptagelse af Michael Helgoth, hvor han erkender drabet, siger han.

Mistænkelige udtalelser

Han oplyser desuden til In Touch, at han mistænkte skrothandlerens søn allerede en måned inden forbrydelsen.

Far kvæler sin 8-årige datter på Fyn

– Helgoth fortalte mig, at han og en partner sammen ville tjene omkring en halv million på en eller anden genial plan. Jeg glemmer aldrig, hvad han sagde, da vi gik mod hans hus: ”Gad vide, hvordan det vil være at smadre kraniet på et menneske.” Jeg tænkte, at det var en mærkelig ting at sige, fortæller John Kenady i dag.

JonBenet blev fundet død med netop et smadret kranie. Forinden var hun blevet tævet til ukendelighed og kvalt. Liget blev fundet i kælderen i familiens hjem i Boulder.

Blev 26-årig myrdet af medskyldig?

To måneder senere blev Michael Helgoth fundet dræbt. Politiet mente, det var selvmord, selv om skudhullet var i venstre side af kraniet, og pistolen blev fundet til højre for kroppen.

Forældre druknede deres datter i sodavand

– Det giver ingen mening. Hvordan skulle nogen kunne begå selvmord på denne måde? Jeg er sikker på, at han blev myrdet af en medskyldig, der ville sikre sig hans tavshed, lyder det fra privatdetektiven.

Familien håber, at de nye oplysninger får politiet i Boulder til at genåbne sagen.

Artiklen er fra Ude og Hjemme nr. 40, som er på gaden den 5.-11. oktober 2016. Årets største udgave!