Biltyv stjal baby og bil

Louise har fået sin syv uger gamle baby tilbage i sine arme, efter han blev bortført en sen aften i familiens bil.

Her er billedet af 24-årige Louise Waine, som netop er blevet genforenet med sin søn. Louise og hendes mand, Thomas Mousdale, fik et chok, da deres bil blev stjålet for øjnene af dem. Ikke så meget på grund af bilen - men på bagsædet sad deres lille søn og sov i autostolen.

Det frygtelige mareridt tog sin begyndelse, da Thomas lod bilen stå et øjeblik med motoren kørende, mens han ringede på en dør på en villavej i deres by. 24-årige Thomas er håndværker, og han skulle blot tale med en kunde på dennes adresse. Og der var ingen grund til at vække sønnen imens, tænkte han.

Bilen blev stjålet

Mens Thomas stod med ryggen til familiens bil, så en biltyv sit snit til at hoppe ind bag rattet og ræse væk. Thomas nåede kun at få et glimt af bilen, der forsvandt i høj fart op ad gaden og ud i natten. Forfærdet ringede han til politiet og hjem til sin kone. Da Louise hørte om bortførelsen, kunne ingen stoppe hende. Hun slap alt, hvad hun havde i hænderne og løb ud på gaderne for at lede efter sin baby uden at ænse, at hun ingen sko havde på.

LÆS OGSÅ: Min kidnappede datter kom hjem

Klokken var halv otte om aftenen, og Thomas havde taget deres søn, Leo, med ud at køre, fordi han sov så godt i sin autostol. Nu var både bilen og Leo væk, og Louise frygtede, at hun aldrig ville få sin søn at se igen.

Ville han stjæle min baby?

- Tusinde tanker fløj igennem mit hoved. Jeg var i panik. Måske havde tyven taget bilen, fordi han ville stjæle min baby. Han kunne vel ikke finde på at gøre en baby fortræd. Det kan ingen da gøre, tænkte jeg.

Louise Waine, der bor i Orrell nær Manchester i England, var dybt forfærdet, mens hun løb rundt på strømpesokker i de mørke gader og desperat ledte efter sin søn. Heldigvis blev hun allerede efter 15 forfærdelige minutter, der føltes som en uendelighed, ringet op af det lokale politi.

Forladt ved en pub

De unge forældres bil var blevet fundet efterladt foran en pub blot fem kilometer fra stedet, hvor den blev stjålet. Politiet mente, at Leo stadig befandt sig i bilen. De ankom samtidig med Louise og Thomas på pubbens parkeringsplads, og til alles lettelse sad Leo stadig og sov i sin autostol på bagsædet. Han vågnede først, da Louise næsten rev ham op fra autostolen og knugede ham ind til sig. I sin mors favn tog han søvnig imod tusinde kys på sine tykke kinder. Han må have mærket sin mors hjerte, som stadig hamrede i hendes bryst, men han var for lille til at undre sig over hendes høje hulk.

Dyrebar last

Bare 15 minutter havde dramaet varet. Han havde ingenting opdaget, men det var de værste 15 minutter i hans mors liv.

- Jeg forsøgte at bevare fatningen, men jeg kunne ikke styre min glæde. Tårerne trillede ned ad kinderne, og jeg har aldrig været så glad, fortæller Louise.

Et overvågningskamera på pubbens facade havde fanget Louise løbende på strømpesokker mod bilen. Kort tid efter dukkede både ambulance og læger op tilkaldt af politiet. Men lille Leo havde ikke taget skade. Det samme overvågningskamera filmede tyven, som kort forinden havde parkeret den stjålne bil og i al hast forladt stedet.

LÆS OGSÅ: Jeg har fundet min søster

Det var højst sandsynligt tyven selv, som alarmerede det lokale politi fra en mobil med taletidskort. En anonym person fortalte, at en bil var efterladt foran pubben med en baby i. Han må have fortrudt sin ugerning, da han opdagede, hvor dyrebar en last bilen rummede - heldigvis.