Blev mor for tidligt

Uddannelse er kun noget, Alis drømmer om, mens hun står på fiskefabrikken. Børnene fylder hele hendes hverdag og har ændret hendes liv totalt. Hvis den unge mor kunne gøre det om i dag, ville hun have ventet mindst 10 år med at få børn.

 19-årige Alis Jægerholm fra byen Skopun på Færøerne med sønnen Noah på tre år

Livet tog en uventet drejning for Alis, da hun blev gravid ved et uheld og blev mor allerede som 16-årig. I dag erkender hun, at hun blev mor alt for tidligt: - Selvfølgelig elsker jeg mine børn og vil ikke undvære dem. Og da jeg blev gravid, kunne jeg bare ikke få mig selv til at få en abort. Men hvis jeg havde ventet, havde jeg nok haft mere at tilbyde dem, siger 19-årige Alis Jægerholm, som bor i den lille by Skopun på Færøerne sammen med børnene Noah, tre år, og Nicklas på seks måneder samt hendes mand Daniel, der sælger biler. Alis selv arbejder på fiskefabrikken.

Hårdt at være ung mor

Alis var 16 år, da hun fødte sønnen Noah. Privatfoto

Alis har erfaret, at det er hårdt at være ung mor. - Jeg følte, at der var et ekstra pres på mig, fordi jeg var så ung. Hvis en 16-årig mor laver én fejl en, svarer det til, at en 30-årig mor laver 10 fejl, fortæller hun. Venner er desuden faldet fra og skiftet ud, og det sidste besøg på et diskotek ligger mere end et år tilbage. -Jeg var jo nødt til at prioritere min søn først, og jeg har selv valgt at få ham, siger hun.Alis med ægtefællen Daniel Jægerholm, 20 år, og børnene Noah på tre år og Nicklas, der er født i december 2007

Lykkeligt ægteskab
Faderen til Noah har ifølge Alis aldrig set eller spurgt til sin søn. Sidste år fandt Alis lykken sammen med Daniel, og ægteparret går nu og tænker på, om de skal have et tredje barn, nu hvor de alligevel har valgt et liv med børn.