Blinde Kathy ser sin nyfødte baby

Kathy har været blind siden hun var 11 år. I dag er hun 29 og har lige født sin søn Aksel. Og takket være en ny opfindelse, var hun i stand til at se sin søn, lige da han var født.

Sikke nogle lange tæer, udbrød den ellers blinde Kathy, da hun så sin nyfødte søn, Aksel.


-Ååhh gud, åh gud. Sikke nogle lange tæer, han har. Jeg tror han ligner os, siger en overvældet og lykkelig Kathy Beitz fra Toronto, på den video, hendes søster Yvonne har lagt på YouTube.

LÆS OGSÅ: Mine børn reddede mit liv

Videoen viser det øjeblik, hvor den blinde 29-årige Kathy ser sin nyfødte søn, Aksel, for første gang. Kathy lider af øjensygdommen Stargardt, der siden hun var 11 år har gjort hendes syn dårligere og dårlige i en grad, at hun i dag bliver betragtet som blind.

Stargardt er en arvelig sygdom, der angriber nethinden. Sygdommen er af sådan en karakter, at almindelige briller eller kontaktlinser ikke hjælper.

Mirakel-briller

Til gengæld er der nu opfundet nye, elektroniske briller, der hjælper med at se. Det var sådan et sæt briller, kaldet eSight, der gjorde miraklet muligt for Kathy.

-At få lov at se den første baby jeg får. Min egen baby. Det er overvældende, siger Kathy til Huffington Post.

-Og at se min mand se på sin søn, var så skæøn en følelse, at jeg blev helt forelsket på ny, siger hun.

LÆS OGSÅ: Stella vandt kampen mod døden

Kathy søster, Yvonne, lider af den same sygdom. Hun var ikke i stand til at se sine børn, da hun fødte, men har siden prøvet et sæt eSight, og sørgede så for, at Kathy kunne låne et par fra firmaet, der producerer dem, da Kathy skulle føde. Hun prøvede de specielle briller første gang, da hun var fem måneder henne i sin graviditet, og de virkede.

Derfor kunne hun se lille Aksel, straks han var født.

Lille risiko for Aksel

Yvonne er så glad for sine briller, at hun har startet en indsamlingsside for at skaffe briller til blinde. Siden hedder "Make Blindness History", og du kan se den her.

LÆS OGSÅ: Nu har Melanie født trillinger

For at skabe opmærksomhed om indsamlingen optog Yvonne en video af sin søster, Kathy, der der sin baby og lagde den på YouTube.

Selvom de to søstre lider af den samme genetiske øjensygdom, er der kunne lille risiko for at deres børn arver sygdommen.

Du kan se videoen på YouTube her: