Børn lever i hemmelig underjordisk by

Dybt under Bukarests gader findes en hemmelig underjordisk by

Dybt under gaderne i Rumæniens hovedstad Bukarest eksisterer en hemmelig underjordisk by, som er forbundet med tunneller og kloakrør. I denne by lever hundredvis af børn, kvinder og mænd. De er hjemløse, og fattigdom eller misbrug har tvunget dem på gaden. Her har de fundet vej til en underverden, der styres af en høvding, som kalder sig Bruce Lee.

LÆS OGSÅ: Kasseret af adoptivmor

Overladt til gaden

Den hemmelige by opstod, da Rumæniens brutale og kommunistiske diktator Nicolae Ceausescu blev væltet fra magten i 1989. Titusindvis af rumænske børnehjemsbørn var pludselig overladt til gaden. Nogle af dem søgte ly i kloakkerne og det tunnelsystem, som skulle have forbundet Ceausescus centralvarmsystem i Bukarest. Siden er den underjordiske by vokset i omfang og befolkning. Mange af indbyggerne er misbrugere og lever en kummerlig tilværelse.


SE DEN UTROLIGE VIDEO-REPORTAGE FRA ENGEKLSKE CHANNEL4 NEWS HER:
LÆS OGSÅ: Ruth redder fortabte børn

Søger op til overfladen

Hovedindgangen til byen er et hul i jorden tæt ved hovedbanegården. Sent på eftermiddagen begynder indbyggerne at vågne nede i dybet og søger op til overfladen. Som zoombier på film. Mange af dem er påvirkede og vandrer diffuse rundt i gaderne.

LÆS OGSÅ: 16 år og hjemløs

Ulidelig stank

Blandt indbyggerne er lille Nicu. Han ligner en dreng på 12, men han er i virkeligheden 17 og sent udviklet på grund af stofmisbrug. Han blev "adopteret" af byens "boss", da han var helt lille og forældreløs. I dag kender han hver en smutvej i gangsystemet, hvor man flere steder skal krybe eller kravle. Stanken er ulidelig på grund af ringe luftventilation - og på grund af den metallak kaldet "Aurolac", som mange af indbyggerne sniffer via affaldsposer.

Midt i al denne elendighed bor høvdingen Bruce Lee i sit lille palads, og hvorfra han styrer en lille cafe, hvor indbyggerne kan købe kaffe og stoffer.Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-