Børnene ændrede mit liv

Remee er i fuld gang med årets X Factor. Han glæder sig til konkurrencen for alvor begynder på tv. Men han er også lige kommer hjem fra en rejse, der har ændret hans liv.

Remee fra X Factor mødte sin fadder-barn, Rei, 5, da han var i Nairobi.


-Det var en oplevelse, der fuldstændigt ændrede mine holdninger, sådan siger musikeren og produceren Remee, 40, efter han netop er kommet hjem fra en rejse til Kenya.

LÆS OGSÅ: Rørende brev til hendes datter papmor

Remee er netop blevet udnævnt til ambassadør for SOS Børnebyerne, og det var i den egenskab, han var i Kenya.

-Jeg ville gerne se deres arbejde med egne øjne, siger Remme.

Barskt og hårdt liv

Han besøgte både sit eget sponsorbarn Rei, der vokser op i SOS Børnebyen i Nairobi, og han så med egne øjne, hvor barskt og hårdt det er at vokse op i slummen udenfor børnebyen.

LÆS OGSÅ: Stina fødte på en rasteplads

-Rei er en supersød og fræk lille dreng på fem år. Lige præcis som sådan én skal være. Når man sidestiller hans liv med mit eget, og med hvor stor betydning det har haft for mit liv, at der var nogen til at tage sig af mig og nogen til at høre mine historier - de helt basale ting, som burde være en menneskeret for alle børn. Så er det lige præcis den base, SOS Børnebyerne skaber for Rei og alle de andre børn, der bor der, siger Remee til SOS Børnebyernes hjemmeside.

-Det var meget rørende at opleve, hvor godt de har det.

Hjerteskrærende

Men det var især mødet med børnene i slummen i Nairobi, der gjorde indtryk på Remee.

-Det var hjerteskærende , siger Remee, der synes at oplevelsen i den grad satte tingene i perspektiv.

LÆS OGSÅ: Lone låner tre børn

-Det virker mere og mere væsentligt at arbejde for at give børn bedre vilkår.

Hjemme fra Kenya har Remme travlt med at gøre klar til den kommende sæson af X Factor. Der har allerede været holdt auditions, og han og de andre på X Factor-holdet tør godt love, at de har fundet nogle rigtig store talenter til showet, der sendes første gang straks inde i det nye år, 2. januar 2015.