Bor hos moster

Det kom som et lyn fra en klar himmel, da Berit pludselig døde. Nu forsøger hendes søster, Vicki, at skabe et godt liv for datteren Amalie.

34-årige Berit Halvorsen døde om natten to dage før jul og efterlod sig Amalie på syv og Andreas på fire år. Berit var faldet om lige foran sin kæreste, der havde slået alarm.
- Vi drønede af sted mod Viborg Sygehus. Der blev jeg mødt af mor med tårerne løbende ned ad kinderne: - Vi har mistet Berit, græd hun. Det var så uvirkeligt, fortæller Berits søster, Vickie.

Holder sit løfte
- I nat fik jeres mor ondt i hjertet. Lægerne forsøgte at hjælpe hende. Men det kunne de ikke. Sådan lød beskeden, til 7-årige Amalie og hendes lillebror. Vicki og Berit havde for mange år siden talt om, hvem der skulle have børnene, hvis der skulle ske noget. Selvfølgelig ville Vicki tage sig af Amalie, som ingen kontakt har til sin far. Men Vicki havde aldrig troet, at den dag ville komme.

Kæmper for familiens skyld
- Det er først otte måneder senere, at Amalie selv er begyndt at reagere på smerten og savnet, fortæller Vicki. Det er normalt. Børn reagerer ofte først et stykke tid efter, at de har mistet. Vicki kæmper lige som Amalie med sorgen. Men hun må tænke på resten af familien og især børnene. Derfor forsøger Vicki at gøre hverdagen så god og tryg, som før Berit døde - selv om intet længere er det samme.

LÆS OGSÅ:

22 år og enke