Brevkasse-redaktørs kontante svar: Du er et forfærdeligt menneske

En kvinde, som skrev ind til en brevkasse for at få hjælp til at udstøde sin søster fra familien, fik et meget kontant svar. Du kan læse hendes brev og brevkasseredaktørens svar herunder.

Ask Amy-brevkassen er populær. Ikke uden grund. Amy er kort og kontant i sine svar.

Brevkasseredaktøren Amy Dickinson fra brevkassen "Ask Amy" (Spørg Amy, red.) i avisen Chicago Tribune i USA, er kendt for sine kontante svar. Hun siger tingene ligeud, og læserne elsker hende for det.

LÆS OGSÅ: Sygeplejerske tapede mund til på grædende baby

Det var ikke mindst tilfældet, da hun for nylig modtog et brev fra en dame, som søgte hjælp til at udstøde sin ene søster fra resten af familien - bl.a. fordi søsteren ikke har de samme interesser, er fattig, alene med sine børn, og ikke går så meget i kirke, som hende selv.

Amys svar var nok ikke det, brevskriveren havde forestillet sig, nemlig: Du er et forfærdeligt menneske!

Herunder kan du læse hele brevet og hele Amys forrygende svar.

Brevet til Amy:

"Kære Amy:

Hvert efterår samles min søster, mine kusiner og min kusines svigerinde til en shopping-weekend i vores by. Vi bor på hotel, forkæler os selv, køber gaver til vores børn, og går ud til frokost og middag. Det er en dejlig måde for os at være sammen på.

Jeg har en søster, "Wendy", som vi aldrig inviterer. Det bliver hun så fornærmet over, at hun er lige ved at græde, når hun finder ud af det. Mine to søstre og jeg er aldersmæssigt ganske tæt på hinanden, men Wendy har aldrig været så tæt på sine kusiner, som min søster og jeg i løbet af årene.

Vi er alle gift og er hjemmegående mødre. Wendy er skilt, hun arbejder og har et lille barn.
Der er mange grunde til, at vi ikke inviterer hende. Vi ved, at hun ikke har så mange penge til sådan en weekend. Hun deler heller ikke så mange af vores interesser.

Hendes liv er anderledes. Vi er ikke interesserede i, hvad hun har at sige. Hun klager alt for meget over smerter, og så påstår hun, at hun har en eller anden neurologisk lidelse, som flere af os mener, nok er mere psykosomatisk end virkelig, og som hun bruger som undskyldning for, at hun ikke står op og går i kirke om søndagen.

Hun brokker sig også over sin eksmand, som stak af med en anden kvinde, men alle ved jo, at der "skal to til at danse tango", og hun er ikke selv uden skyld i skilsmissen.

Vi er alle aktive kirkegængere, mens hun kun går i kirke en gang imellem. For at sige det kort: Hun passer bare ikke ind i vores liv længere.

Hun tager det meget personligt, og sidste år kom hun endda hjem til mig uanmeldt og græd over det, hvilket var meget rystende for mine børn, og det endte med, at min mand måtte true med at ringe til politiet, hvis ikke hun gik.

Nu vil hun nærmest ikke tale med mig, og hun har sagt til resten af familien, at jeg er et forfærdeligt menneske (selv om jeg har hjulpet hende).

Hvordan kan jeg få hende til at forstå, at hun måske skulle finde nogle andre venner, hvis liv og interesser er mere lig hendes egne?

Trist Søster.

LÆS OGSÅ: At være brudepige reddede mit liv

Her kommer Amys svar:

"Kære Triste:

Lad mig med det samme slå fast, at jeg er enig med din søster: Du er et forfærdeligt menneske.

Naturligvis kan du gøre, præcis hvad du vil og have kontakt til - eller udstøde - hvem du vil. Men du kan ikke gøre det og samtidig bebrejde den person, du udstøder, for ikke at "passe ind".

Den eneste måde, hvorpå din søster kan passe ind, er, hvis du giver hende plads. Det er du ikke villig til, og det er dit valg.

Men det er kun helt retfærdigt, at hun bliver ked af det, og det bliver du nødt til at lave med.

Måske er det noget, du kan spekulere over på kirkebænken, for på trods af dine hyppige besøg, lader det ikke til, at du har lært så meget."LÆS OGSÅ: Brud hængte sig lige før brylluppet


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-