Camilla fandt sin elskede død

Brian nåede at vise mig, hvad ægte kærlighed er.

23-årige Camilla knuger forlovelsesringene i sin hånd. Ringene købte hun sammen med sin kæreste, Brian. Det var på hendes fødselsdag for mindre end et halvt år siden, og ringene er for hende det smukkeste bevis på deres store kærlighed. Brian havde friet, da de havde kendt hinanden i et år, og parret havde planlagt at gifte sig næste år.

- Brian var så romantisk, kærlig og hjælpsom, og tiden med ham er den bedste i mit liv, siger Camilla stille og knuger ringene endnu hårdere. For hendes tindrende lykke blev brutalt knust den dag i september, da hun kom hjem og fandt sin Brian død. Han sad i sofaen i stuen med mobiltelefonen ved sin side. Det var for sent at få ham tilbage til livet, konstaterede ambulancefolkene, da de kom til. Politiet dukkede også op kort tid efter, og de bad Camilla om at forlade lejligheden. Men hun kunne ikke bare gå fra sin kæreste.

- Jeg spurgte, om jeg måtte kysse ham på panden, og det fik jeg lov til, fortæller Camilla, der på denne tragiske måde måtte tage afsked med sit livs kærlighed. Det er kun to måneder siden, og det er endnu ikke rigtigt gået op for Camilla, at hun aldrig mere skal se Brian.

Det sidste kys
- Jeg elsker ham jo stadig, og jeg ved, at jeg aldrig igen møder én som ham, siger Camilla. Før hun mødte Brian, havde hun slet ikke turdet tro på, at hun skulle få lov til at opleve den store kærlighed. Som barn var Camilla overvægtig, og hendes selvværd var helt nede under gulvbrædderne. Men så kom Brian.

- Han elskede mig bare, som jeg var. Vi mødtes, da en fælles veninde tog mig med over til ham en dag, og det var kærlighed ved første blik. Dagen efter ringede han og spurgte, om jeg havde lyst til at komme igen. Det havde jeg selvfølgelig, og fra den dag var vi sammen, fortæller Camilla Hun flyttede snart ind i Brians toværelses lejlighed i Gladsaxe, og parret begyndte at planlægge deres fælles fremtid. Brian var uddannet brandmand, men havde arbejdet som autolakerer. Da han for halvandet år siden blev ramt af Parkinson, kunne han dog ikke længere arbejde.

- Da Brian havde friet til mig, og vi havde fået ringe på, begyndte vi at tale meget om at finde et lille hus på Bornholm, hvor jeg stammer fra. Der ville vores børn kunne få en tryg opvækst. Vi glædede os helt vildt til alt det, vi skulle opleve sammen, siger Camilla, der nu er arbejdsløs, men som dengang arbejdede som rengøringsassistent på et plejecenter. I stedet for det planlagte bryllup måtte hun følge sin Brian den tunge vej til graven og sige det endelige farvel.

- Det gør så ondt, når jeg tænker på, at jeg måske kunne have reddet ham, hvis jeg var kommet tidligere hjem. Brian døde af et hjertetilfælde, og det var ikke ret længe siden, det var sket, da jeg kom, siger Camilla og må atter tørre en tåre af sin kind. Brian sagde altid om hende, at han endelig havde mødt den kvinde, han ville have børn med. Det ville Camilla også gerne. De nåede det bare ikke. Huset på Bornholm forbliver også en drøm, der døde sammen med Brian.

De troede aldrig, de skulle skilles. Nu tror Camilla på, at de engang skal mødes igen. Og hun understreger, at hun trods sin store sorg er taknemmelig for, at Brian nåede at vise hende, hvad ægte kærlighed er.