Camilla fik fjernet begge bryster

Camilla på 36 var ikke i tvivl, da hun fik resultaterne af de prøver, lægerne på Århus Universitetshospital havde taget. De viste nemlig, at den ellers raske Camilla har en stærkt forøget risiko for at få brystkræft. Nu er begge hendes bryster blevet fjernet.

36-årige Camilla bliver undersøgt af kirurgen Andrew Ashikari

-Jeg gør det her for mine børn, så jeg kan være der for dem, når de vokser op, siger 36-årige Camilla på Aarhus Universitetshospitals hjemmeside.

-Så jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville have fjernet brysterne, siger hun.

Får også fjernet æggestokkene

-Flere i min familie har fået kræft, og jeg har set, hvilke konsekvenser, det har haft, forklarer Camilla.

LÆS OGSÅ: Caroline fødte kæmpe baby

Den gen-mutation, der giver forøget risiko for brystkræft, betyder også, at 36-årige Camilla har forøget risiko for at udvikle kræft i æggestokken. Derfor har hun allerede valgt, at hun senere også skal have fjernet æggestokkene.

Bygger brysterne op igen

Operationen på Aarhus Universitetshospital blev foretaget af den amerikanske topkirurg Andrew Ashikari. Selve operationen blev transmitteret live fra operationsstuen til et andet lokale på hospitalet.

LÆS OGSÅ: Marcel genforenet med mor

I dette lokale sad så Danmarks førende læger indenfor brystkræftkirurgi og fulgte med på en skærm. De danske læger var samlet til en workshop om blandt andet forebyggende brystoperationer.

En sådan forebyggende brystoperation består i, at lægen fjerner brystvævet fra begge bryster, mens brystvorten bevares, og i samme operation genopbygges brysterne med et biologisk net og soliconegel-implantat.
Resultatet er et nyt sæt bryster, hvor man efter al sandsynlighed ikke vil kunne se arene efter operationen.

Samme operation i Hollywood

Den kendte Hollywood-skuespiller Angela Jolie fik sidste år fjernet sine bryster ved samme indgreb, og hun skal også have fjernet æggestokkene.

LÆS OGSÅ: Nogen må dø for at jeg kan leve

-Vi oplever lige nu en stor interesse i at få lavet forebyggende brystoperationer. Angelina Jolie har skabt en stor bevidsthed omkring, at det er en mulighed, siger den amerikanske kirurg Andrew Ashikari til Aarhus Universitetshospitals hjemmeside.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-