Camillas store savn

Efter mors død blev Camilla hos sin far, mens Michella flyttede ind hos en plejefamilie på Lolland.

Camilla, 14, savner sin mor og lillesøster, otteårige Michella. Da pigerne i august mistede deres mor, mistede de også hinanden. Midt i sorgen over deres mors død, blev de to piger revet fra hinanden. Michella bor hos en plejefamilie på Lolland, mens Camilla bor hos sin far, Jan Erichsen, 40, og hans kone Helle Rasmussen, 32, i København.

- Jeg savner hendes glade smil. Ja, jeg savner endda vores skænderier. Vi er jo vant til at se hinanden hver dag, fortæller Camilla.
Den 22. august døde pigernes mor, Anita Rasmussen. Hun blev kun 41 år. Selv om de mere end noget andet trænger til at dele sorgen over deres elskede mor, blev de to søstre allerede næste dag skilt fra hinanden.

- Min kone og jeg har haft mange søvnløse nætter over det her, hvor vi bare har ligget og grædt. Vi har inderligt fortrudt, at vi sendte Michella ned til plejefamilien, fortæller Jan, der har fungeret som far for sin papdatter og haft hende på weekend og passet hende efter skole.
Før så de to piger hinanden hver dag i skolen og var sammen i weekenderne. Men siden morens død har de kun set hinanden syv gange - et døgn hver tredje uge. Senest er planen for samværet helt suspenderet, fordi plejefamilien og Camillas far er raget uklart med hinanden. Og det går nu ud over de to piger.

Camilla har mistet sin mor, skal hun nu også miste sin søster? Hun ligger bare og græder hele tiden og spørger, hvorfor alt hun elsker bliver tager fra hende, fortæller Jan.
Familiens største ønske er at få Camilla hjem til København, men de ved godt, at det formentlig bliver ved drømmen. Simpelthen fordi Jan ikke er biologisk far til Michella.

Og nu er plejefamilien ved at adoptere Michella.
- Vi betragter Michella som vores egen. Vi har haft hende, siden hun var to et halvt år, indtil hun kom hjem til sin mor i fjor. Vi er blevet opfordret til at adoptere hende, siger plejefaren, Erik Nielsen.
- Michella er glad for sin storesøster, men hun går altså ikke rundt og er ked af det. Hun lider intet afsavn, siger plejefaren.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme nummer 10

[email protected]