Chok i retten: viste Jette makabert foto af dræbt søster

Jette vidste godt, at det ville bliver hårdt at overvære retssagen mod hendes søster morder. Her ville alle beviser komme på bordet. Alle ubehagelige, makabre detaljer. Alligevel kom det bag på hende, da anklageren viste billeder af hendes døde søster på en storskærm.

Jette Herholdt Halskovs søster Mette Bønnelykke blev dræbt og gemt i et køleskab i to år.
For Jette Herholdt Halskov var det vigtigt at følge sin søster hele vejen. Efter drabet stod hun nu endelig foran hendes morder, 48-årige Mickey Anton Pedersen, der i tirsdag blev idømt 13 års fængsel ved Landsretten i Nykøbing Falster. Samme straf som morderen blev dømt ved byretten.

Her fik Jette dog et chok af de helt store. Som bevis i sagen valgte sagens anklager nemlig at fremlægge politiets billeder fra gerningsstedet.

Og det var langt fra normale billeder. Da politiets teknikere tog billederne havde Mette Bønnelykke nemlig ligget i død et køleskab i to år. Rullet ind i et tæppe og med en pose over hovedet.

Imens hævede Mickey Anton Pedersen hendes førtidspension.

Græd i retten

Et på alle måder ekstremt makabert rovmord, som det ikke desto mindre var vigtigt for Jette at følge helt til enden.
- Da jeg fulgte sagen her i landsretten havde jeg det fint med det. Men i byretten, da anklageren viste de billeder! Det påvirkede mig rigtig meget og jeg græd, så tårerne flød ned ad kinderne, fortæller Jette, der var mødt frem både i byretten og landsretten sammen med sin mand Carrit.

Og der var god brug for sin mands støtte særligt i byretten, da billeder kom op på storskærmen.

- Da jeg så billedet af min søster var posen heldigvis over hendes hoved. Ellers var jeg nok knækket helt sammen, fortæller Jette.

Ud over billederne af den døde søster, var der også billeder af to papirskugler. Dem fandt retsmedicinerne proppet ned i halsen på den døde Mette Bønnelykke.

Under retssagen forsøgte Mickey Anton Pedersen atter at fremhæve sin uskyld. Noget som hverken nævningetinget eller Jette Herholdt troede det mindste på. Ikke mindst fordi der skete en masse med Mette Bønnelykke efter hun var dræbt.

Rullet ind i madras


LÆS OGSÅ: Emilia skal henrettes

­- Hun kan ikke selv tage en pose over hovedet, rulle sin ind i en topmadras, ligge på et betongulv i to måneder og så rulle sin ind i en presenning og lægge sin ind i et 100 liters køleskab, lyder det kontant fra Jette.

Efter den endelige dom i tirsdags har både Jette og hendes familie mulighed for at komme videre.

- Det har været utroligt hårdt og jeg har brugt en masse penge på psykologhjælp. Men nu lysner det. Det lettede at få den endelig dom. Nu kan vi alle se fremad igen, lyder det fra Jette, der bor i Højslev ved Skive.

40-årige Mette Bønnelykke Herholdt blev i følge politiet dræbt på en adresse i Vesterborg på Lolland mellem den 15. og 18. december i 2010. På det tidspunkt boede hun sammen med den nu dømte drabsmand. Liget af Mette Bønnelykke blev dog først fundet to år senere.


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!


Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-