Cliff Richard om falsk sexanklage: Sagen var ved at slå mig ihjel

I 22 måneder har popidolet Cliff Richard levet under et pres, der var tæt på at tage livet af ham. I 2014 blev han anklaget for sexovergreb på en 16-årig dreng tilbage i 1985, og sagen tog hårdt på Cliff. Fornylig blev han frikendt for alle anklager.

I denne uge fortæller det 75-årige popidol i et stort interview i Ude og Hjemme for første gang om det Helvede, han har været igennem som sexanklaget.

Gennem fem årtier i international showbusiness har Sir Cliff Richard givet tusinder og atter tusinder af autografer. Men en dag for få uger siden stod han i stormagasinet Marks & Spencer i centrum af London uden at ane, hvad han skulle gøre. 

Babysitter havde sex med 11-årig dreng

Han ville købe en trøje, og pludselig stod en venlig og smilende mor med sin søn og to døtre foran ham:

- Mine børn har aldrig før mødt en adelig person. Jeg er en stor fan af dig, og har alle dine plader. Må jeg tage et foto af dig sammen med mine børn?, spurgte kvinden høfligt.

Bange for at tage et foto

For første gang i sit liv tøvede Cliff Richard. Han kikkede sig lidt forvirret omkring, inden han nikkede bekræftende. Selvfølgelig måtte kvinden få et billede af ham og hendes børn.

Smuk lærer havde sex med teenagere

Han stillede sig bag dem, og lagde en hånd på hver af pigernes skulder. Drengen turde han ikke røre: 

- Det er aldrig sket før, at jeg har oplevet angst ved at få taget et foto. Men jeg insisterede på, at drengen skulle stå forrest og længst borte fra mig. Jeg har gennem min karriere givet tusinder af drenge og piger et knus, uden at tænke nærmere over det, eller om det kunne have konsekvenser. Men pludselig turde jeg ikke røre drengen. Jeg tænkte, hvad han kunne finde på at sige og gøre, når han blev stor. Det var sygt, men sådan var min virkelighed blevet, siger Sir Cliff Richard.

Farvel til sorgløs tilværelse

Torsdag den 14. august 2014 ændrede livet sig for den britiske entertainer. I dag véd Cliff med sikkerhed, at han aldrig vil kunne vende tilbage til den sorgløse tilværelse, som han levede inden den skæbnesvangre sommerdag for 22 måneder siden.

Jeg blev solgt til sex

Det er episoden i varehuset i London med de tre børn et skræmmende bevis på for ham. Episoden rystede den adlede popsanger dybt, og han tænker på den hele tiden.

Den dag gik det for alvor op for ham, hvor dybt sorgen, angsten og frygten sidder i hans krop. Frygten for, at blive beskyldt for noget frygteligt, som han ikke har gjort.

Hjem ransaget på direkte tv

I årtier har Cliff Richard været det uskyldsren popidol for millioner af fans. Men den dag i august 2014 kunne de samme fans måbende og chokerede følge på direkte tv, hvordan betjente fra politiet i Yorkshire stormede hans eksklusive hjem i Berkshire, for at indlede en ransagning i hans lejlighed.

Tvang 14-årig datter til at gifte sig med sin voldtægtsmand

Den årelange og opsigtsvækkende efterforskning viste, at anklagerne om sexovergrebet var det pure opspind. Blandt andet kom det frem, at det hus, hvor overgrebene ifølge anmeldelsen skulle have fundet sted, slet ikke var opført på gerningstidspunktet i 1985.

Cliff kunne ånde lettet op og håbede at kunne vende tilbage til et normalt liv. Det kan han ikke.

Troede, han skulle dø

Nu fortæller han i Ude og Hjemme i denne uge for første gang om, hvordan de opdigtede anklager har påvirket hans liv.

Det har været 22 måneder i Helvede for popkongen, og anklagerne har tæret på både hans helbred og psyke:

- Jeg troede, at sagen ville tage livet af mig. Jeg var sikker på, at jeg skulle dø, fortæller han ærligt.

Læs hele interviewet i Ude og Hjemme, der er på gaden onsdag den 29. juni 2016.

 

Tip: I denne bog fortæller Johnny Reimar sjove anekdoter om sine mange møder med stjerner fra indland og udland - heriblandt Cliff Richard >>