To danskere med i forulykket fly

Der var mindst to danskere om bord i det fly fra Bangkok Airways, som i dag forulykkede på ferieøen Koh Samui, oplyser Udenrigsministeriet. Begge overlever.

Piloten blev dræbt, da et passagerfly tirsdag kørte af landingsbanen under et uvejr på den thailandske ferieø Koh Samui.

Efter at have forladt landingsbanen ramte flyet et gammelt kontroltårn, som i dag bruges af lufthavnens brandvæsen.

Ifølge en række medier er syv mennesker kvæstet, heraf fem alvorligt. Der befandt sig mindst to danskere om bord i flyet, oplyser Udenrigsministeriet i København.
Begge danskere har det efter omstændighederne godt, og de har begge haft kontakt med den danske ambassade i Thailand.

Ministeriet har dog endnu ikke kendskab til hele passagerlisten, og det kan derfor ikke udelukkes, at der kan være flere danskere om bord på flyet til den populære ferieø.
Flyet gik ikke i brand ved ulykken. Ifølge politiet var der omkring 68 passagerer og fire besætningsmedlemmer om bord i flyet, der kom fra Krabi, som også er et meget søgt turistmål. Det er en flyvetur på cirka en halv time.

Der var kraftigt regnvejr og hård vind, da flyet landede, og piloten tilsyneladende mistede kontrollen over maskinen.

Da det var en flyvetur mellem to populære turistmål, er det sandsynligt, at de fleste om bord var turister.

Tidligere forlød det fejlagtigt, at mindst 10 mennesker havde mistet livet. Der var også dagen igennem varierende meldinger om tilskadekomne.
Koh Samui besøges hvert år af mange turister fra Europa. Det er også et populært feriemål blandt danskere.

Ulykkesflyet er et propelfly med to motorer af typen ATR-72

Bangkok Airways har kun én gang tidligere oplevet en alvorlig ulykke. Det var i samme lufthavn på Koh Samui i 1990, da alle 38 om bord døde.