Den ene tvilling døde i maven

Louise har opnået sin store drøm om at blive mor og få en familie. Men vejen dertil har været umenneskelig hård. Hendes første barn måtte hun give væk. Og da hun blev gravid igen med tvillinger, døde den ene i hendes mave. Men Jannick kom til verden og han betyder alt.

En drøm er gået i opfyldelse for 21-årige Louise Studsgaard. Hun har fået en familie og er blevet mor til Jannick.

Der var noget galt. Louise kunne fornemme det. Den ene tvilling i hendes mave var blevet helt stille. Normalt tumlede de begge rundt derinde. Men nu var der mere ro på. Hun frygtede det værste, men lægen beroligede hende. Det skulle nok gå. Scanningen i uge 33 bekræftede dog hendes værste frygt. Den ene dreng var død.
Fire måneder senere sidder vi forsamlet over spisebordet i parcelhuset i Bolderslev i Sønderjylland. Det er her 21-årige Louise Studsgaard bor med sin kæreste Martin.

LÆS OGSÅ: Jeg lærte af være mor

Jannick er glad

I den høje stol sidder Jannick og sutter på en bamse. Han lyser jævnligt op i et smil lykkeligt uvidende om, at han kom til verden med sin døde bror William. Louise virker glad. Det er som om glæden over Jannick har skyllet sorgen over William et stykke væk.
- Savnet er der. Det er jo kun fire måneder siden, jeg skulle give William tøj på og lægge ham i kisten. Men jeg forsøger at lægge sorgen bag mig og være der fuldstændig for Jannick. Han er mit et og alt. Jeg bliver så glad, når jeg ser på ham. Jeg har lyst til hele tiden at være sammen med ham. Det hjælper meget, fortæller Louise.

En hårdt barneliv

At det trods alt er lykkedes Louise at få en familie lå dog ikke i kortene. Før Jannick kom til verden har den unge sønderjyde nemlig været igennem et turbulent liv. Et barneliv med en fraværende far og et teenageliv fyldt med stoffer fra hun var 13 år. Et liv der førte til hendes første graviditet som 18-årig. Selvom hun blev rådgivet til at få en abort, så insisterede Louise på at få barnet.
Det endte med at blive en tragedie.
For som beskrevet i sidste uges Ude og Hjemme, så formåede Louise ikke at knytte sig til sin nyfødte datter. Efter fem dage på et mor-barn-hjem i Hedensted besluttede hun grædefærdigt at give datteren til en plejefamilie. Et valg hun ikke har fortrudt.

LÆS OGSÅ: Mor døde af overdosis

Kunne ikke trøste hende

- Jeg var ikke i stand til at være mor for Ditte. Jeg kunne ikke. Jeg kunne hverken trøste hende eller holde hende. Jeg følte ikke, hun var min datter. Sådan skulle hun ikke vokse op, fortæller Louise, der nu kun ser Ditte en time hver 14 dag.
Selvom Ditte var som en fremmed for sin mor, så er det helt anderledes med Jannick. Han får al den kærlighed, han behøver. Og han er altid hos Louise og Martin, som ikke er far til Jannick men alligevel opfatter ham som sin søn.
- Vores liv er meget anderledes nu. Vi mener selv, at vores liv er gået fra et stykke kul til en diamant. Jeg føler, at det er et lille eventyr. Jeg er så glad for, at vi er nået så langt, lyder det fra Louise.

Ville tvangsfjerne Jannick

Hun viser rundt i huset i den lille hyggelige landsby. Børneværelset har allerede Jannicks navn på døren. Og billederne af de sjove dyr på væggen har Louise selv tegnet. Men selvom det hele ligner ren familieidyl, så var det en idyl, der var tæt på at smuldre. For Aabenraa Kommune var i første omgang ikke indstillet på at lade Louise beholde Jannick.
- De ville fjerne ham kort efter fødslen. Jeg var jo alt for umoden, da jeg fik Ditte, så derfor troede de stadig, der var problemer. Men sådan er det ikke mere. I dag er jeg i stand til at være en god mor. Derfor klagede jeg over kommunens beslutning. Og det endte med, at jeg har fået lov at beholde Jannick. Det er jeg lykkelig for, lyder det fra Louise.

Skadet af ulykke

Jannick blev født ved kejsersnit tæt på 34 uge. Fem uger for tidligt. En lille fyr med en vægt på 2380 gram. I dag vejer han næsten syv kilo og er i fin form. William derimod nåede aldrig at se dagens lys. Louise er i dag ret sikker på, hvad der gik galt.
- Jeg tror, at William blev skadet, da jeg var involveret i en trafikulykke nogle uger før fødslen. Jeg var på vej til min mor, da styrekuglen på bilen knækkede og jeg kørte i grøften. Ikke så voldsomt men der kom et kraftigt tryk på maven. Efter fødslen kunne lægerne se, at William havde fået trykket næsebenet op, siger Louise.
Fødslen af tvillingerne var fyldt med blandede følelser. Lægerne konstaterede at William var død en tirsdag. Om fredagen blev drengene taget med kejsersnit.

Vil starte på HF

- Jeg græd, da vi fandt ud af, at der ikke var hjertelyd. Og jeg var både ked af det og glad, da drengene kom til verden. Nu er jeg mest glad og jeg fokuserer på at få et godt liv med Jannick og Martin. Jeg forsøger at lægge det andet bag mig og kigge fremad, siger Louise.
Og foreløbig er planerne lagt i detaljer. Martin skal have sin uddannelse som lastbiltrailer-mekaniker gjort færdig. Og efter barsel vil Louise starte på HF.Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!


Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-