Derfor er Jesper så glad

-Jeg er superglad, at det er lykkedes. Vi har det skideskægt, sagde Jesper Sørensen, 16, til TV2/Nord, da årets progeria-træf var gået i gang. Det er tydeligt, at han er glad og stolt over, at have stablet det store arrangement på benene. Han har alle sine venner på besøg.


Det har været et hårdt arbejde. Det har taget sin tid. Men det er lykkedes for progeria-ramte Jesper Søren på 16 år at få stablet året progeria-træf på benene. Oven i købet på Jespers hjemegn i det nordlige Jylland.

Læs også: Jesper: Man bliver i så godt humør

-Jeg er superglad for, at det er lykkedes, siger Jesper til TV2/Nord. Og det er da også flot af Jesper, hans forældre, Jette og Niels, og alle der har bidraget.

Storsmilende Jesper

Så det er ikke så mærkeligt, hvis Jesper er glad i disse dage, hvor træffet er i fuld gang med alle mulige aktiviteter.

Det var da også en storsmilende Jesper, der lørdag formiddag var med, da børnene fra træffet kunne køre en tur i et flot udvalg af luksusbiler. En begivenhed der var arrangeret af Jesper i samarbejde med Ferrari-, Corvette- og Porche-klubberne i Danmark. Bilerne kom som en overraskelse for de øvrige deltagere, og det blev en stor succes. Alle ville ud at køre i de flotte biler.
Jesper på køretur. Eller i hvert fald bag rattet - stadig med hjelm på. (Foto: Mads H. Bødker)

Med var også brandbilen fra Søgaards Bryghus i Ålborg, og Jesper selv tog omgående en brandhjelm på, og kastede sig så ellers ud i løjerne.

Vigtige højdepunkter

Men der er et formål med al det sjove. Som der står på den officielle arrangør Progeria Family Circle´s Facebookside:

Læs også: Jespers hilsen til sine venner

"For alle børnene er det vigtigt, at møde hinanden ved de årlige træf. Sådanne træf er vigtige højdepunkter, fordi progeria er så sjælden, at de enkelte børn ellers aldrig der andre patienter. Gensidig kontakt har også vist sig at være vigtig for forældrene."

"Møderne er en kilde til glæde, som giver børnene stort selvværd. De finder venner, soul-mates, også selvom de ikke taler samme sprog. De kan se sig selv i andre børn, og for en gangs skyld er de ikke anderledes, men helt specielle. Det giver en varig styrke at tage med hjem fra træffet", skriver de.

Det er ikke kun foreningen for progeriabørn og deres familier, der mener, det er vigtigt at møde ligestillede. For eksempel er det en stor del af Kræftens Bekæmpelses arbejde at arrangere begivenheder og grupper for børn og unge med kræft, hvor de kan møde folk med samme livsbetingelser.

Tur til Faarup

Også Nadja Kaagh fra De Unge Mødre, der er ramt af Leukæmi, har flere gange fortalt, hvor stor glæde, det giver hende, at møde andre med samme sygdom.

Så hvis du synes, Jesper er glad, er der god grund til det. For det første er der masser af sjove begivenheder under træffet. I dag går turen således til Faarup Sommerland. Et sted, der kan få smilet frem hos vist nok alle.

Læs også: Jeg vil aldrig slå mine børn

Jesper er også glad og stolt over, at hans store arbejde er lykkedes.

Og så er han sammen med sine venner. Børn der lever et liv, der ligner Jespers.

Som Jesper selv skrev på Progeria Family Circle's Facebookside: Jeg glæder mig til at se mine venner.

Progeria er en yderst sjælden genetisk sygdom, der betyder, at den ramte ældes alt for hurtigt. Der er kun omkirng 25 ,ed sygdommen i Europa, og Jesper er den enste i Danmark.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-