Diabetesbørn i sorg efter Bamses død

Da Flemming Bamse Jørgensen i 2009 vandt TV2´s kordyst AllStars, var han ikke i tvivl om, at der var diabetesbørn, der skulle begunstiges.

Foto: Birger Vogelius

Da Flemming Bamse Jørgensen i 2009 sagde ja til at medvirke i TV2´s kordyst AllStars, var han ikke i tvivl om, hvem der skulle begunstiges, hvis han og hans kor skulle gå hen og vinde de 250.000 kr. der var på højkant. Og det var ikke nogen tilfældighed, at det blev den lokale diabetesforening i Århus, der efter sejren modtog den store check.

Der blev nemlig pludselig vendt op og ned på Bamse og hans kones liv, da sønnen Theis som seksårig fik konstateret diabetes og insulinindsprøjtninger, kostregulering og hyppige lægebesøg med ét blev en del af hverdagen.

Derfor var det en stor hjælp for Bamse og hans kone, Käte, at Theis som 11-årig, var med på en tur til Norge sammen med 20 andre diabetesbørn, hvor de kunne blive klogere på deres sygdom og lære at leve med den.

Se Bamses liv i billeder

Medlemmerne græd
Derfor ønskede Bamse brændende at give andre diabetesbørn den samme mulighed ved at donere de mange penge til den lokale diabetesforening i Århus. Og i sommer drog 81 børn og 12 voksne af sted i bus på en oplevelsesrig tur til Italien.

- Turen var med til at skabe venskaber og knytte bånd mellem deltagerne. Og det gav dem en ballast af viden om, at når de er hjemmefra uden mor og far, ja så kan de også klares sig på trods af sygdommen. Sådan en begivenhed betyder utroligt meget for børnene. Der findes ingen bedre måde at lære hinanden at kende på og det netværk, der dannes, får uvurderlig betydning i dagligdagen, når de kommer hjem igen.

Bamse gjorde det muligt
Det havde aldrig været muligt uden Bamses hjælp, siger formanden for den århusianske diabetesforening, Dorthe Lund Pedersen fra Auning ved Randers, der siden budskabet om den kendte velgørers pludselige død fik travlt ved telefonen.

- Mange af vore medlemmer ringede og græd i telefonen. De kunne slet ikke forstå, at det var rigtigt. Min datter, der også har diabetes, var helt ude af den. Hun var sammen med nogle andre diabetesbørn med til optagelserne af Allstars, hvor Bamse altid tog sig tid til at tale med dem både før og efter optagelserne, siger Dorthe, imens Sara og hendes veninde, Camilla på 16, tænder et par fyrfadslys for at mindes den populære sanger.

- Han var en ener og vil altid være vores store helt. Et menneske, der havde hjertet på rette sted. Vi skylder ham uendelig meget, siger Sara.


Hvad betød Bamse for dig? Skriv din kommentar i kommentarfeltet nedenfor