Dræbt, da hun ville hjælpe andre

Sygeplejerske kastede sig ind i beskyttelse af skrækslagne patienter, da en psykisk syg mand gik amok med en kniv og overfaldt tilfældige syge mennesker. Heltegerningen blev dog det sidste Gail nåede at udføre i dette liv.

- Jeg er ramt! Han fik mig.
Disse var de sidste ord, som sygeplejersken Gail Sandidge nåede at sige, inden hun udåndede på en kirurgisk afdeling på det amerikanske hospital Good Shepherd Surgical Center i byen Longview ved Dallas, Texas.
Dramaet, der udspændt sig her forleden, tog sin grusomme start, da den 22-årige Kyron Tempelton gik ind på hospitalet med et fast greb om en stor jagtkniv. Ifølge et vidne, Chad Jackson, var der fra start alarmerende at se den 22-årige knivmand.
- Han havde et fast greb om kniven og så vild ud i øjnene, fortalte han til lokale medier.

LÆS OGSÅ: Elever tilbage på skole efter massakre

Løb rundt og råbte

I nat havde det lokale politi endnu ikke klarlagt knivmandens motiv, men ifølge den tv-stationen KLTV løb den desperate mand rundt på gangene tidligt om morgenen, mens han råbte:
- I skal ikke slå min mor ihjel, I skal ikke slå min mor ihjel.
I stedet endte han med at slå Gail Sandidge ihjel, fordi hun reagerede på de desperate skrig fra patienter og besøgende, der kæmpede for at komme væk. Som sygeplejeske lå det nærmest i hendes dna, at hun skulle forsøge at hjælpe andre. Så hun kastede sig ifølge vidner ind foran den 22-årige mand. På det tidpunkt var det allerede lykkedes for knivmanden at såre adskillige andre. Fire personer blev behandlet for kritiske skade og både besøgende og patienter blev overfaldet.

LÆS OGSÅ: Reddede Nicolai fra isflage

Indsmurt i blod

Gail Sandidge var dog denne eneste, der omkom. Og tilsyneladende tøvede knivmanden ikke med at angribe Gail, der sank sammen foran de chokerede patienter. Et vidne, Jana Jackson, fortalte KLTV, at alvoren gik op for alle, da de så, at Gails sygeplejeuniform var indsmurt i blod.
Den dræbte kvinde var søndagsskolelærer for børn i sit kvarter, fan af fodboldholdet Baylor Bears samt mor og bedstemor. Hun har arbejdet på hospitalet i Longview i næsten 20 år.
Den 22-årige gerningsmand har foreløbig erklæret sig uskyldig.