Elev fik udbetalt sin løn i hest

En ung kvinde følte sig snydt, da hendes arbejdsgiver ikke ville udbetale løn til hende. I stedet kunne hun få en hest.


Normalt bliver man betalt i kroner og øre, når man har udført et arbejde. Men det var ikke tilfældet for en elev hos Yggdrasil Islandsheste i Østjylland, hvor en unge kvinde arbejdede som elev.

En islandsk hest var nemlig den løn, som arbejdsgiveren fra Tørring i Østjylland mente, at eleven var berettiget til. Det skriver TV2 Finans.

LÆS OGSÅ:Janni blev snydt af net-svindlere

Den unge kvinde begyndte 2. januar 2012 hos Yggdrasil Islandsheste i Tørring som dyrepasserelev fra Erhvervsskolen Hansenberg. Ifølge eleven fik hun ingen løn, men kun kost og logi hos arbejdsgiveren.

Gik til fagforeningen

Da hun så fik tilbudt en islandsk hest som betaling for sit arbejde, så følte hun sig snydt og synes ikke, at hingsten som forventet var en dygtig konkurrencehest. I stedet valgte hun at gå til sin fagforening.

3F rejste en sagt mod arbejdsgiveren, fordi elever skal lave løn efter overenskomsten.

For det første halve år af 2013 fik kvinden kun 21.000 kroner før skat i betaling samt kost og logi for at være elev på fuld tid. Hun betalte selv for opstaldning af hest.

Ejeren af Yggdrasil Islandsheste, Elias Árnason, oplyser til TV2 Finans, at eleven bad om at få en læreplads hos ham.

LÆS OGSÅ: Storsvindler fandt kærligheden

Ifølge arbejdsgiveren fortalte han, at han ikke kunne betale overenskomstmæssig løn, og derfor aftalte de, at hun blandt andet kunne få en hest som en del af lønnen. Nu føler han sig bondefanget.

- Hvis meningen var, at jeg skulle betale overenskomstløn, så har jeg snydt hende. Men det var ikke aftalen. Jeg føler ikke, at jeg har snydt hende på nogen som helst måde. Tværtimod, siger Elias Árnason til fagbladet 3F.

Elias Árnason erkender, at han var juridisk bundet af uddannelseskontrakten og siger, at sagen er afsluttet med hans betaling på 175.000 kroner til sin tidligere elevPopulært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-