En helt blå baby kom til verden

Laura er født alt for tidligt. I uge 29 kom hun til verden og måtte kæmpe for livet.

- Pludselig en dag under min graviditet fik jeg ondt i maven, fortæller Helen Kehler.

Imod hendes egen vilje endte det med, at Helle Kehlers dengang 14 årige datter tog affære og ringede efter en ambulance. Undervejs mod sygehuset var babyen allerede halvt ude.

Situationen eskaleret pludselig til at være livstruende både for Helen og hendes datter Laura. Derfor standsede redderen i ambulancen for at hjælpe Helen. 10 minutter senere hastede de videre til hospitalet efter et mislykket forsøg på at rette op på situationen.

De ekstra 10 minutter som turen tog til Roskilde sygehus, var 10 minutter uden ilt. Laura kom til verden helt sort, bare på 1.069 gram og født alt for tidligt i 29. uge.

Det var tydeligt at Laura skulle kæmpe for at overleve, og pga. den manglende ilt under fødslen troede lægerne, at hun var blevet hjerneskadet.

Læs også: "Ulykkken gjorde ikke ondt. Det gik så hurtigt"

Lauras kamp

Hun blev indlagt 7 uger på hospitalet, og efter den første måned gik hun igennem sin første store operation, fordi hun var blevet født med et hul i hjertet. De første år af Lauras liv var ikke nemt for hverken mor eller datter.

Vejrtrækningen havde Laura også problemer med, og hun kunne ikke synke eller spise selv. Laura var tvunget til at få sondemad de første tre år af sit liv.

Læs også: Natalie mistede datter: Husk hende når I får nok af jeres børn

Lægerne holdte fast på, at hendes problemer skyldtes en hjerneskade, men Helen forblev uenig i deres mening. Hun så noget andet i hendes lille pige, som lægerne ikke kunne se.

Lauras start på livet var ikke nem, men da hun var 5 år kom gennembruddet, og det viste sig Helen havde god grund til at være uenig med lægernes diagnose.

Læs i Ude og Hjemme i denne uge. Om hvordan mødet med den argentinske terapeut Carlos Morales ændrede Lauras liv, og hvordan det går med hende den dag i dag.

Mød Laura på tv

Den 3. December kl.21.30, kan du møde Laura og hendes venner, når tv-stationen DK4 sender det første afsnit af tv-dokumentaren ”De Sjældneste”.