En sut kan narre mor og far

Er der noget mere sødt end en baby, der smiler? Nej, vel. Men nu viser forskning, at der er grund til at være opmærksom, når den lille bruger sut. Den kan nemlig narre mor og far.


Alle babyer elsker at se mor og far lige ind i øjnene. Og på et eller andet tidspunkt smiler børnene stort, for at vise hvor glade de er for kontakten. Lige så glad bliver mor eller far, når det lykkes at få baby til at bryde ud i et kæmpe smil.

LÆS OGSÅ: Født uden blod i kroppen

Men nu advarer forskere i USA om, at en sut kan ødelægge fornøjelsen. En baby med sut i munden kan simpelthen narre forældrene, fordi de ikke rigtigt kan se om baby smiler.

Mindre glade

I et forsøg på University of Wisconsin viste det sig, at kvinder, der blev vist billeder af smilende babyer, opfattede babyer med sut som mindre glade end de babyer, der var fotograferet smilende uden sut, skriver den engelske avis Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Jesper sætter sig nye mål

Det fik samtidig den effekt, at de voksne forsøgspersoner, var mere tilbageholdene med selv at smile tilbage til babyerne med sut.

På samme måde opfattede kvinderne billeder af triste babyer. Hvis barnet havde sut, blev de set som mindre kede af det og omvendt, hvis de var fotograferet uden sut.

Forstyrrer evnen til at forstå

Forskerne bag forsøget mener, at voksne ubevidst opfatter det på den måde, at det giver mindre glæde og er mindre stimulerende, hvis en baby bruger sut. Dermed kan en sut forstyrre de voksnes evne til at forstå og svare på en babys glæde eller utilfredshed.

LÆS OGSÅ: Sådan er Lines private liv

Det er vigtig viden, mener forskerne på University of Wisconsin. For det at betragte voksne mennesker giver spædbørn følelsesmæssig forståelse og er mentalt udviklende, mener de.

Forskeren bag undersøgelsen er Magdalena Rychlowska. Hun havde fastgjort elektroder til forsøgspersonernes hoveder, så hun kunne måle deres reaktioner i hjernen, når de så på billederne af de små børn.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-